Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Talentenprijs shorttrack voor zilveren relayploeg  

Gepubliceerd donderdag 11 juli 2019

De relayploeg die afgelopen winter een zilveren medaille won op de WK Junioren in Montréal heeft voor die prestatie vandaag de Aanmoedigingsprijs Shorttrack 2018 – 2019 van de KNSB ontvangen. Na de ochtendtrainingen in Thialf was technisch directeur Remy de Wit aanwezig om de vier shorttrackers de traditionele cheque te overhandigen.

Bram Steenaart, Jens van ’t Wout, Melle van ’t Wout en Sven Roes finishten op 28 januari van dit jaar in een spannende aflossingsfinale op de tweede plaats, achter China en voor Rusland. Nooit eerder haalden Nederlandse mannen zo’n hoge klassering bij een junioren-WK. In 2018 en 2006 was er al wel brons gewonnen door de relay-mannen.

“Bij de senioren hebben onze shorttrackers zich al stevig in de wereldtop genesteld. Het is mooi om te zien dat dit nu ook bij de junioren lukt”, zegt TD De Wit. “Daar zijn we niet alleen trots op, het biedt ook vertrouwen voor de toekomst. Het wachten is op de eerste Nederlandse wereldkampioen bij de junioren.”

De talentenprijs is normaliter een cheque van 500 euro. Omdat de prijs nu met vier man moet worden gedeeld, besloot de KNSB het bedrag te verhogen tot 1000 euro. De rijders kregen ook een kristallen trofee als tastbare herinnering en warme woorden van De Wit en bondscoach Jeroen Otter als aanmoediging.

Nederlandse vrouwen slaagden er overigens al eerder in om bij de WK-Junioren zilver te behalen. Suzanne Schulting deed het individueel in 2016 en de vrouwenploeg werd op de relay in 2014 al tweede. Bij het laatste WK Junioren in Montréal won Xandra Velzeboer, die vorig jaar de talentenprijs van de KNSB ontving, ook zilver op de 500 meter.


Op de foto vlnr: bondscoach Jeroen Otter, Sven Roes, Bram Steenaart, Melle van ’t Wout, Jens van ’t Wout en technisch directeur Remy de Wit.

 

 

 

 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?