Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Succesvolle openingsdag KPN NK Inline-skaten Baan/Weg

Gepubliceerd donderdag 30 mei 2019

Op de eerste wedstrijddag van de KPN NK Inline-skaten Baan/Weg in Wervershoof haalde sprintcrack Ronald Mulder zijn 17denationale titel op de piste binnen. Zijn zege op de 200 meter tijdrit was een van de vele hoogtepunten op deze openingsdag.

 Bij de jeugd sloegen Christiaan Haasjes, Bente Kerkhoff, Kayo Vos en Bret Groot allen een dubbelslag. Het publiek, dat de Sjoerd Huisman Piste massaal wist te vinden, kwam uitstekend aan zijn trekken.

 Afvalkoers

Aan het eind van een mooie topsportdag, bij droog en overwegend zonnig weer met een straffe wind, was de punten-afvalkoers (over 10 kilometer) een prooi voor Ruurd Dijkstra (uit Nijeholtwolde) en Beau Wagemaker (Hoogkarspel). Dijkstra vocht in de vijftig rondjes een uiterst spannend duel uit met Jordy van Workum (Midwoud). De Fries trok uiteindelijk aan het langste eind, Van Workum greep het zilver en de derde plek was voor Chris Huizinga (Gamwerd).

Bij de vrouwen dankte Wagemaker haar zege aan een slimme ontsnapping, die ze op touw zette met Fleur Veen (Beusichem). Wagemaker kwam uiteindelijk solo over de finish met een karrenvracht punten op zak, ruimschoots voldoende voor de nationale titel. Veen werd tweede, het brons was voor Berber Vonk (Appelscha).

Op dit onderdeel grepen Christiaan Haasjes (Staphorst) en een oppermachtige Bente Kerkhoff (Oostwoud) de nationale titels bij de junioren A. Bij de junioren B ging het goud op de puntenkoers over 5 kilometer naar Kayo Vos (Puttershoek) en Dinly Koster (Havelte). Bij de kadetten werden Bret Groot (Almere) en Sanne Oosterwijk (Lelystad) nationaal kampioen op de puntenkoers (3 km).

1000 meter

Thuisrijder Rick Schipper (Medemblik) behaalde op knappe wijze de overwinning op de 1000 meter. Hij nam de nationale titel over van zijn tweelingbroer Kay, die nu als vierde finishte. Na een spannende race versloeg Schipper op de streep Merijn Scheperkamp (Hilversum), die zilver pakte. De derde plaats was voor Luc ter Haar (Heerenveen).

Bij de vrouwen ging het goud op deze afstand naar Elisa Dul (uit Oene), die jaar titel prolongeerde. Zij nestelde zich twee rondjes voor het einde op kop en stond die positie niet meer af. Het zilver was voor Lianne van Loon (Gouda) en Maya de Jong (Haulerwijk) pakte het brons.

Bij de junioren A gingen de nationale titels naar Christiaan Haasjes, die profiteerde van een val van Sem Koster, en Bente Kerkhoff. Bij de junioren B was het goud voor Kayo Vos (Puttershoek) en Iris Tiben (Medemblik). Bij de kadetten (alleen jongens) reed Bret Groot oppermachtig naar de eerste plek.

200 meter

Bij de openingsafstand van deze NK, de 200 meter tijdrit, gingen de titels naar Ronald Mulder (Zwolle) en Moniek Klijnstra (Sintjohannesga). Voor Mulder betekende dit alweer zijn 17deNK-goud op de piste. Met een tijd van 18,233 seconden versloeg hij Janno Botman uit Andijk (18,518) en Merijn Scheperkamp (18,592), die sterk debuteerden als senior.

Voor Klijnstra was het haar vierde nationale titel op een rij. De voorgaande drie edities was ze de snelste op de 100 meter, een afstand die nu is geschrapt. De sprintster bleef op de 200 meter als enige vrouw onder de 20 seconden. Zij was met 19,861 seconden Lianne van Loon uit (20,093) en Elisa Dul (20,329) te snel af.

Bij de junioren A was er goud voor Marit van Beijnum (Bennekom) en Jeroen de Kroon (Ens). Lataesha Narain (Broek in Waterland) en Gijs Kamp (Roden) veroverden de nationale titels bij de junioren B.

De volledige uitslagenlijsten vind je via deze link op schaatsen.nl.

De KPN NK Inline-skaten, georganiseerd door Radboud Inline-skating in samenwerking met de KNSB, gaan morgen verder op de Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof. Zaterdag zijn de slotnummers op het wegparkoers in Medemblik. Het resterende programma ziet er als volgt uit.

 

Vrijdag 31 mei, Baan, Wervershoof:

11.00 uur:       500 meter series
13.00 uur:       500 meter kwartfinales
14.15 uur:       500 meter halve finales
15.00 uur:       500 meter finale
16.00 uur:       Afvalkoers

Zaterdag 1 juni, Weg, Medemblik:

11.00 uur:       1 lap series
13.00 uur:       1 lap kwartfinales
14.15 uur:       1 lap halve finales
15.00 uur:       1 lap finale
16.00 uur        Puntenkoers
18.00 uur:       Sluiting NK

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?