Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Stuurgroep moet kunstrijden binnen de KNSB sterke positie geven

Gepubliceerd zondag 29 maart 2009

Hoogland (KNSB) – Het algemeen bestuur van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) maakt het volgende bekend:

 

In de achterliggende maanden is de Werkgroep Kunstrijden onder leiding van gewestelijk voorzitter Ludy Bultena bezig geweest om de toekomst van het kunstrijden binnen de KNSB te onderzoeken.

Het resultaat van dit onderzoek – met uitgewerkte voorstellen – is in februari door deze werkgroep aan het algemeen bestuur van de KNSB overhandigd. Het algemeen bestuur heeft de adviezen van de Werkgroep Kunstrijden inmiddels besproken. Hieruit kwam naar voren dat de adviezen van de werkgroep inpasbaar zijn binnen het door de Commissie Schenk voorgestelde nieuwe organisatiemodel.

 

In overleg met de Stichting Kunstrijden Nederland (SKN) heeft het algemeen bestuur besloten om de adviezen van de Werkgroep Kunstrijden – die aansluiten bij de eerder gepubliceerde nota van de SKN “Toekomstvisie, Kunstrijden door Kunstrijden“ – integraal over te nemen. Het resultaat van dit alles is dat gedurende een overgangsfase van enkele jaren alle onderdelen van het kunstrijden in Nederland (binnen de KNSB) – en vanuit een expliciete kijk op het kunstrijden – hernieuwd op de kaart zullen worden gezet.

 

Om er voor te zorgen dat dit inderdaad gaat lukken, heeft het algemeen bestuur van de KNSB het advies van de Werkgroep Kunstrijden overgenomen om een stuurgroep aan te stellen. Deze stuurgroep, onder aanvoering van oud-gewestelijk voorzitter Joop Janssens, heeft als doel in zes maanden te komen tot een volwaardige afdeling kunstrijden binnen de KNSB. Het algemeen bestuur heeft de volgende vertegenwoordigers van het kunstrijden gevraagd zitting te nemen in de stuurgroep: Kees Stok, Jan Straub, Mary Dotsch, Peter van de Burgt, Tineke Posno en verder Huub Stammes (algemeen directeur KNSB).

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?