Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Starter Jan-Pieter Ekkerman overleden

Gepubliceerd zaterdag 7 augustus 2010

Ede (KNSB) – Internationaal starter en bestuurder van het Gewest Gelderland Jan-Pieter Ekkerman is vrijdagmiddag op 53-jarige leeftijd overleden. Na jaren van verslechterende gezondheid is hij thuis, met aan zijn zijde zijn vrouw en kinderen, vredig ingeslapen.

Ekkerman was vele jaren actief als internationaal starter in dienst van de KNSB. Naast World Cup wedstrijden in Nederland startte Ekkerman ook enige wedstrijden op internationaal niveau in het buitenland. Ook op Nederlandse kampioenschappen was de uit Ede afkomstige schaatsliefhebber vaak actief.

Als starter was Ekkerman onder schaatsers en trainers zeer geliefd. Hij was streng doch rechtvaardig en wist de wedstrijden die hij startte goed aan te voelen. Daarnaast was Ekkerman ook jarenlang actief als secretaris van het gewest Gelderland en vrijwilliger voor de Edese IJsvereniging. Op zijn thuisbaan in Deventer was hij regelmatig te vinden in zijn functie als klasseleider.

Zij die afscheid willen nemen van Jan Pieter Ekkerman zijn van harte welkom om de begrafenis bij te wonen. Deze zal plaatsvinden op woensdag 11 augustus om 14:30 uur op de Gemeentelijke begraafplaats aan de Asakkerweg te Ede. Aansluitend aan de dienst en de ter aarde bestelling is er tevens gelegenheid tot informeel samenzijn.

Mocht u hierbij niet aanwezig kunnen zijn, is de familie eventueel te bereiken op het volgende adres: Van Ostadestraat 11, 6717 SN Ede.

In Memoriam

Na een door ziekte gekenmerkte periode is vrijdag 6 augustus Jan Pieter Ekkerman overleden.

Jan Pieter had zijn hart verpand aan onze prachtige schaatssport, waarvoor hij zich gedurende zijn leven met ziel en zaligheid breed ingezet heeft.

Zo was hij actief als gewaardeerd en gerespecteerd internationaal scheidsrechter, bestuurslid van het gewest Gelderland en organisator van schaatswedstrijden op natuur- en kunstijs, maar was hij vooral een groot liefhebber van de schaatssport.

In het gewest Gelderland was hij het langstzittende bestuurslid met een ongelofelijke historische kennis. Hij kende alle aangesloten verenigingen en vele leden binnen de verenigingen.

Jan Pieter heeft als secretaris van het gewest Gelderland op zijn eigen wijze een stempel gedrukt op het gezicht van ons gewest.

De laatste periode probeerde hij ondanks zijn ziekte toch altijd aanwezig te zijn op de gewestelijke bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen in het PMT te Harskamp.

Helaas zal hij hier nooit meer verschijnen.

Jan Pieter wij zullen je missen.

Bestuur Gewest Gelderland

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?