Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Start inlineskateseizoen voorlopig tot 1 mei uitgesteld (met update ivm uitstel WK)

Gepubliceerd dinsdag 17 maart 2020

Als gevolg van de ontwikkelingen met het coronavirus heeft de KNSB besloten de start van het inlineskateseizoen voorlopig uit te stellen tot 1 mei. Alle wedstrijden, zowel nationaal als regionaal, zijn tot die datum afgelast.

Dit besluit gaat verder dan de reeds afgekondigde ban op sportactiviteiten tot 6 april. “We willen iedereen duidelijkheid bieden en sporters de kans geven om bij de eerste wedstrijden van het seizoen goed voorbereid aan de start te verschijnen”, zegt technisch directeur Remy de Wit.

De TD voerde vandaag overleg over de ontstane situatie met Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB, en René de Klein, voorzitter van de sectie inlineskaten. Het was al bekend dat de eerste vijf Europacups van dit seizoen, inclusief die in Heerde (1-3 mei), waren afgelast. Ook zijn alle clubtrainingen tot nader order opgeschort.

Om rust en duidelijkheid te scheppen besloot het driemanschap tot de maatregel om alle wedstrijden tot 1 mei af te gelasten. “Gezien de omstandigheden met het coronavirus is dit de best denkbare oplossing”, aldus De Wit. “Iedere topsporter heeft tijd nodig om zich serieus op wedstrijden voor te bereiden. Stel dat er vanaf 6 april weer mag worden gesport, dan heb je nog wel even tijd nodig om een representatieve competitie te organiseren. Vandaar dit besluit.”

Op 12 april komen De Wit, Scheperkamp en De Klein opnieuw bijeen om de stand van zaken te bespreken. Dan wordt bekend of de opschorting tot 1 mei in stand blijft, of mogelijk verlengd wordt. “Maar laten we op die zaken nog niet vooruitlopen”, zegt De Wit.

Wedstrijdrijders kunnen zich op zijn vroegst vanaf 12 april inschrijven voor landelijke wedstrijden. Houd daarvoor de kalender op schaatsen.nl en knsb.nl in de gaten! Bij aanvang van de wedstrijden wordt bekend wat er gebeurt met reeds betaalde inschrijfgelden.

De Selectiecommissie Inlineskaten van de KNSB buigt zich spoedig over de consequenties van deze maatregel voor de selectieprocedure voor de Europese en wereldkampioenschappen. De WK stonden voor 11 – 18 juli in Colombia (Cartagena en Arjona) op het programma, maar World Skate heeft die vanwege de coronacrisis uitgesteld naar 12 – 19 september. De EK vinden, als de planning niet wijzigt, plaats in Portugal (Canelas, 23 – 30 augustus).

Meer nieuws

Ook in de schaatswereld regent het weer koninklijke onderscheidingen

KNSB en Qualogy, partners in talentherkenning

Skeelerpiste Rotterdam strijdtoneel Daikin NK Inlineskaten

KNSB maakt TeamNL Shorttrack ’24-’25 bekend

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?