Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Speciale penning ontworpen voor Sven Kramer

Gepubliceerd donderdag 24 november 2022

Om één van de beste schaatsers uit de geschiedenis te eren, heeft de Koninklijke Munt een herdenkingsmunt voor Sven Kramer ontworpen. Tijdens het Daikin NK Allround en Sprint zal het eerste exemplaar aan hem gegeven worden.

Koninklijke Munt wil als ‘hommage aan de indrukwekkende carrière van Sven Kramer’ een speciale munt uitgeven. In samenwerking met de Sven Kramer Academy en Team Jumbo-Visma is een penning ontworpen.

In de munt zit veel symboliek. Naast een portret van Sven Kramer bevindt zich een schaatsend figuur, refererend aan de successen die Kramer behaald heeft in zijn carrière. Onderaan de penning staan vijf schaatsers, een verwijzing naar de prestaties die de topsporter bereikt heeft in teamverband, waaronder de gouden ploegenachtervolging in Sotsji.

penning Sven Kramer
De penning zit vol symboliek.

Op de achterkant van de munt staat het logo van de Sven Kramer Academy, de non-profit stichting opgericht door Kramer. Via de Academy wil de viervoudig olympisch kampioen kinderen en volwassen in contact laten komen met het schaatsen en zo iets terugdoen voor de sport, die hem vele successen heeft gebracht. Het initatief begon in Heerenveen, maar is inmiddels uitgebreid naar Tilburg en Twente.

Het eerste exemplaar van de munt wordt uitgereikt aan Kramer tijdens het Daikin NK Allround en Sprint in Thialf. De uitgiften zijn nu al verkrijgbaar op knm.nl/svenkramer. Van de gouden uitgiften worden er slechts tien gemaakt, van de zilveren 150 en van de coincard (pasje) 4000. Zie hieronder de zilveren editie, de coincard en de gouden. 

zilveren penning Kramer

Meer nieuws

Blijk van Erkenning voor Leidy en Luud Mulder voor drie decennia vrijwilligerswerk

Opsteker Thialf: Ruim twee miljoen extra kabinetssteun

Cijferliefhebbers opgelet: vijftigste editie Schaatsseizoen uit!

KNSB valt Friesland bij in noodkreet richting Den Haag

Aljona Savchenko gaat niet verder als bondscoach kunstrijden bij NTK

Praat mee over het nieuwe lokale Sportakkoord in jouw gemeente

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?