Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sluit als club aan bij een lokaal sportakkoord

Gepubliceerd woensdag 12 september 2018

Op 17, 18 en 19 september 2018 worden alle gemeenten en provincies opgeroepen om, als verdere uitwerking van het Nationale Sportakkoord, een eigen regionaal of lokaal sportakkoord te sluiten. Doet jouw gemeente al mee? Dan sluit je daar als schaats- of inline-skatevereniging bij aan!

Op 29 juni jl. werd het Nationaal Sportakkoord ondertekend door de minister van Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF. Maar zonder de betrokkenheid van gemeenten en provincies kan de landelijke politiek haar doelstellingen niet waarmaken. En de gemeenten en provincies hebben de sportverenigingen daarvoor nodig.

Nationale Sportweek

Als moment, waarop deze regionale en lokale sportakkoorden gesloten worden, is gekozen voor de ‘Sportieve start van het Politieke jaar’ tijdens de Nationale Sportweek.

Wat kun jij als club daaraan bijdragen? Kijk, wat jouw gemeente of provincie gaat doen op 17, 18 of 19 september. Gemeenten worden opgeroepen een sportief event te organiseren samen met lokale partners, zoals sportclubs en onderwijs. En sluit daarbij aan, want daarmee promoot je niet alleen de sport, maar ook jouw club! En als er nog geen initiatieven zijn in jouw gemeente, dan kan jouw club misschien de aanjager zijn om ook in jouw regio een sportakkoord te sluiten.

Vraag dus bij je combinatiefunctionaris, de verantwoordelijke sportambtenaren of misschien wel jouw wethouder wat jouw gemeente gaat doen. Heeft jouw gemeente nog geen plannen voor een lokaal sportakkoord? Dan kan je het sluiten hiervan voorstellen en aangeven dat je daar een bijdrage aan wilt leveren.

Voor meer informatie en inspiratie, kijk hier.

Dit bericht verscheen eerder op sport.nl/voorclubs.

Meer nieuws

Challenge Cup bijna van start

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?