Slotdag ISU WK Shorttrack 2024 in Rotterdam Ahoy al uitverkocht!

Dinsdag 12 december 2023

De finaledag van de Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 in Rotterdam Ahoy (15-17 maart) is uitverkocht. Voor de vrijdag en zaterdag zijn nog wel kaarten verkrijgbaar.

Foto: Charles Batenburg

De wereldkampioenschappen shorttrack worden van 15 tot en met 17 maart voor de tweede keer in Rotterdam Ahoy gehouden. Ook in 2017 reden de beste shorttrackers ter wereld hun rondjes om de wereldtitels in wat nog altijd ‘hét sportpaleis’ wordt genoemd. Daarmee zette Nederland toen internationaal een nieuwe trend. Nooit eerder werden de wereldkampioenschappen in meerdere opzichten op zo’n grootse wijze georganiseerd.

In 2024 komt daar nog een schepje bovenop. Rotterdam Ahoy en de schaatsfans maken zich op voor een groot spektakel, waarbij absolute topsport en entertainment hand in hand gaan.

Waanzinnig weekend

“We zijn nog niet vergeten hoe mooi het was in 2017, in een uitverkocht huis”, zegt toernooidirecteur Cees Juffermans. “We waren vernieuwend, door show en artiesten te koppelen aan een topsportevenement en dat werd de nieuwe standaard. De populariteit van shorttrack is vanaf dat moment alleen maar toegenomen, niet in de laatste plaats dankzij de Nederlandse successen op het wereldtoneel en de mooie evenementen die we daarna nog in Nederland hebben gehad. Ik reken volgend jaar maart dan ook op een waanzinnig weekend met alleen maar enthousiaste fans, uitblinkende rijders en qua beleving een nieuwe piek in shorttrack. We gaan de wereld opnieuw verrassen en de lat weer een stukje hoger leggen.”

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de WK begon eerder dit jaar tijdens de laatste World Cup van het seizoen 2022-2023. Voor de finaledag van de Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 op zondag 17 maart zijn al geen kaarten meer te krijgen en dus zullen liefst 9500 fans de tribunes volledig bezetten. Ook de ticketverkoop voor zaterdag 16 maart gaat hard. Voor vrijdag 15 maart (twee sessies) zijn nog de meeste tickets beschikbaar. Kaarten zijn al vanaf 15 (jeugd) en 20 euro verkrijgbaar. Ga voor tickets naar www.schaatsen.nl/tickets

Programma bekend

De wereldkampioenschappen beginnen op vrijdag 15 maart vanaf 09.30 uur met de eerste kwalificatiewedstrijden van de 500 meter, 1000 meter, 1500 meter voor mannen en vrouwen. Ook staan die dag de kwartfinales van de relay voor mixed teams, mannen en vrouwen op de rol.

Op zaterdag 16 maart start het programma vroeg in de middag met de halve finales van de 1500 meter voor vrouwen en mannen, gevolgd door de finales op dat onderdeel. Daarna volgen de kwartfinales tot en met de finales van de 500 meter mannen en vrouwen. De halve finales relay mannen en vrouwen vormen rond 17.30 uur het slotakkoord.

Op zondag 17 maart beginnen de wedstrijden ook net na de middag. Na achtereenvolgens de kwartfinales en halve finales op de 1000 meter mannen en vrouwen worden vervolgens op deze afstanden de medailles verdeeld. Daarna zijn de relay-finales mixed, vrouwen en mannen de afsluitende wedstrijden. De sluitingsceremonie zal rond 17.00 uur plaatsvinden.