Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Skeelerclub Oost-Veluwe begint unieke spaaractie voor leden

Gepubliceerd vrijdag 29 december 2017

In het Gelderse Heerde en Wezep kun je vanaf februari 2018 sparen voor fanartikelen van Skeelerclub Oost-Veluwe. Samen met PLUS Supermarkt is een unieke spaaractie opgezet. Met de actie kunnen leden bovendien hun eigen club financieel steunen.

“Normaal gesproken kon je alleen van voetballers plaatjes sparen. Nu kan dat ook voor individuele sporters. We waren meteen enthousiast toen PLUS ons benaderde voor deze actie”, zegt Jannes Wolff van Skeelerclub Oost-Veluwe.

Er wordt van ieder lid een spelersfoto gemaakt en iedereen krijgt vervolgens een eigen online-fanshop waarin allerlei leuke Skeelerclub Oost Veluwe-fanartikelen met de eigen spelersfoto verkrijgbaar zijn. Bij PLUS Supermarkten in Heerde en Wezep kan iedereen die dat wil sparen voor gratis fanartikelen: bij iedere € 10,- boodschappen krijg je een zegel. Deze zegels kunnen vervolgens in de eigen fanshop verzilverd worden en daarmee kun je dus sparen voor je eigen fanartikelen. Natuurlijk kunnen anderen ook sparen voor fanartikelen van hun kind, kleinkind of favoriete speler. Naast leuke artikelen met de spelersfoto zijn er ook artikelen met alleen het Skeelerclub Oost Veluwe-logo.

Een gedeelte van de bestedingen in de fanshop vloeit direct in de clubkas van Skeelerclub Oost Veluwe, maar volgens Wolff is dat zeker niet het belangrijkste doel van de actie. “We doen dit voor onze leden. Voor hen is het erg leuk je eigen plaatje te hebben.”

Leden mobiliseren

Tien clubs uit de regio doen mee aan de spaaractie van PLUS en er is al een informatiebijeenkomst geweest. “Er is een landelijk bureau dat deze spaaractie organiseert en PLUS heeft aangeschreven. Er zijn meerdere PLUS Supermarkten in het land die meedoen. Als club hoeven wij weinig te doen. We moeten alleen onze leden mobiliseren om foto’s te maken. En daarnaast gaan we de actie uiteraard promoten via onze eigen kanalen, zoals Facebook en het clubblad.”

Skeelerclub Oost-Veluwe heeft relatief veel leden buiten de regio Heerde/Wezep, maar desondanks denkt Wolff dat er veel gespaard gaat worden. “We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk leden meedoen en gaan sparen. Het enige minpuntje is dat de actie voor ons in het verkeerde seizoen valt. Je kunt vanaf februari beginnen met sparen en wij beginnen pas weer in april met skeeleren. Veel van onze leden zijn nu niet actief. Maar we zijn heel benieuwd en erg enthousiast over de actie.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van inkomsten werven? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo moet het uuder-kindschaatsen meer mensen naar de Vechtsebanen trekken en kreeg KCThialf een kwaliteitsimpuls met de komst van Klaverblad als nieuwe hoofdsponsor.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?