Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sjoukje Dijkstra Trophy opnieuw voor Niki Wories

Gepubliceerd dinsdag 31 mei 2016

Niki Wories is voor het tweede achtereenvolgende jaar onderscheiden met de Sjoukje Dijkstra Trophy, de prijs voor de Kunstrijdster van het Jaar. De uitreiking vond eind van de middag plaats tijdens een verrassingsbezoek van de naamgeefster van de prijs, Sjoukje Kossmayer-Dijkstra, in Lelystad, waar Wories een afspraak had.

Veelvuldig Nederlands kampioene Karen Venhuizen roemde de gedurfde stap die Wories het afgelopen jaar maakte door zich in Canada te vestigen om daar met gerenommeerde coaches in perfecte omstandigheden te gaan trainen om haar Olympisch droom te verwezenlijk. De 19-jarige Wories maakte de afgelopen winter veel progressie en wist zich zowel bij het EK als het WK te plaatsen voor de lange kür. Ze eindigde als 20ste op het Europees kampioenschap en als 22ste op het wereldkampioenschap, respectievelijk 10 en 11 plekken hoger dan in 2015.

Venhuizen: ”Niki was veruit de beste Nederlandse kunstrijdster afgelopen jaar met een mooie finale plaats op het WK. Om in Canada met toptrainers te gaan trainen, was een moedige stap. Maar dat lijkt haar makkelijk af te gaan. Ze is mentaal sterker geworden en is stabieler in haar techniek. Ben benieuwd waar dit de komende seizoenen toe leidt.”

Ook Sjoukje Dijkstra, olympisch kampioene van 1964, benadrukt dat Wories terecht tot Kunstrijdster van het Jaar is uitgeroepen en de daarbij behorende ereprijs dik verdient. “Ik ben blij dat ik de prijs nu twee jaar achter elkaar heb kunnen uitreiken, nadat de Trophy in de jaren 2011 t/m 2014 niet was uitgereikt. Betekent immers dat het kunstrijden weer in de lift zit.

Wories was totaal verrast dat Sjoukje Dijkstra haar de Trophy kwam overhandigen in Lelystad. “Het is super gaaf dat ik de Sjoukje Dijkstra Trophy opnieuw heb gekregen. De eerste keer vorig jaar was al super. Maar dat je de Trophy dan opnieuw krijgt, vind ik toch wel bijzonder. Je moet het toch allemaal maar waarmaken. En het was natuurlijk spannend of mijn stap om in Canada te gaan trainen, goed zou uit pakken.”

Op de foto v.l.n.r. Niki Wories met de Sjoukje Dijkstra Trophy, Sjoukje Dijkstra en Karen Venhuizen. Foto: Huub Snoep

 

Meer nieuws

Challenge Cup bijna van start

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?