Sjinkie Knegt heeft vandaag een huidoperatie ondergaan. De shorttracker liep drie weken geleden ernstige brandwonden op bij het aansteken van een houtkachel. In het brandwondencentrum in Groningen hebben artsen huidtransplantaties verricht op beide benen.

Voor deze operatie is Sjinkies eigen huid gebruikt. De operatie is volgens plan verlopen, alles is in één sessie uitgevoerd. Zoals het er nu naar uitziet, zal het bij deze huidtransplantatie blijven. Deze stap was nodig voor een goed herstel.

“Ik ben blij dat de operatie goed is verlopen”, zegt Sjinkie. “Ik kijk uit naar een spoedig herstel. Ze verzorgen me hier uitstekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn oude leven snel weer kan oppikken. Zo gauw het kan, ga ik werken aan mijn comeback op het ijs.”

Knegt raakte gewond op 10 januari, één dag voor de start van het EK Shorttrack in Dordrecht. Dat toernooi moest hij al missen, vanwege een spierblessure aan zijn linkerbeen. De shorttracker uit Bantega zou wel als toeschouwer bij het EK aanwezig zijn, maar nu belandde hij per ambulance in het ziekenhuis in Groningen.

Na een week mocht hij de intensive care verlaten. Het herstel van zijn verwondingen verloopt naar wens. Sjinkie had een goede basis voor de operatie van vandaag. Hij zal nu eerst van deze ingreep moeten herstellen. Naar verwachting moet Knegt nog enkele weken in het brandwondencentrum verblijven. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

De talrijke blijken van medeleven, afkomstig uit heel het land, doen hem goed. Hij krijgt veel kaartjes van mensen die hem beterschap wensen. “Daar ben ik superblij mee”, zegt Knegt. “Het geeft me extra motivatie om hier weer bovenop te komen.”