Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Shorttrack Alkmaar: “We laten ons nu zien!”

Gepubliceerd donderdag 7 maart 2019
Bij Shorttrack Alkmaar waren de afgelopen twee jaar geen eenvoudige tijd. Door allerlei omstandigheden werd het huren van de ijsbaan moeilijk en verloren zij mede daardoor de helft van hun leden. Maar dat weerhield de club er niet van om naar voren te kijken en zich te profileren. “En dat werpt zijn vruchten af”, zegt Ronald Goud. “We laten zien dat we er nog steeds zijn voor de regio. En we merken hoe dat gewaardeerd wordt!”

Die waardering kwam van heel veel mensen, waaronder ook politicus Rudmer Heerema. Het tweedekamerlid voor de VVD was door Goud uitgenodigd voor de regiowedstrijd op zaterdag 9 februari en was vol lof over het mooie evenement.

Regiowedstrijd

Goud vertelt: “Het was ook echt een gaaf evenement! We organiseren waar mogelijk interclubwedstrijdjes en proberen onze jeugdleden zo snel mogelijk daaraan deel te laten nemen om te laten zien hoe mooi dat is. Door het wegvallen van de regiowedstrijd in Utrecht hebben wij toen onze interclubwedstrijd omgevormd tot een tweede regiowedstrijd. En dat was een geweldige regiowedstrijd! Na een vliegende start met de opbouw is de wedstrijd soepel en voorspoedig verlopen. En gelukkig ook zonder noemenswaardige ongelukken.”
De wedstrijd was goed bezocht. Er waren 127 deelnemers in de categorie pupillen 3 tot masters. Goud: “Vanuit de deelnemers, ouders en begeleiders kregen we veel positieve feedback. En dus ook van Rudmer Heerema, die met name de aflossing van de pupillen 3 geweldig vond!”

Folders en banners

Shorttrack Alkmaar timmert aan de weg. Ook al hebben ze op dit moment maar twee trainingsuurtjes op de ijsbaan, ze zorgen dat ze gezien worden. Er zijn nieuwe folders gemaakt, met een nieuwe huisstijl, die tot stand is gekomen in samenwerking met Alkmaar Sport tijdens een project voor verenigingsondersteuning door studenten. Ook staan er bij elke training banners langs de baan met alle informatie voor belangstellenden. Goud: “Dat deden we vroeger veel minder, maar we merken dat het werkt. Mensen weten ons nu te vinden, wij laten ons nu zien. We benaderen zoveel mogelijk jeugd en dat werpt ook al zijn vruchten af. Inmiddels hebben we alweer drie nieuwe aanmeldingen van 7-jarigen!”

Zomercollege

Voor het derde jaar organiseerde de club voor de jeugd een minischaatscollege, een kennismakingstraject van drie trainingen, waar redelijk veel belangstelling voor is. Goud: “En dan komt er in de komende maanden ook nog voor het eerst een STA zomercollege, waarbij iedereen die techniek wil trainen van harte welkom is. Goud: “Die vier uurtjes in de zomer gebruiken we dan bijvoorbeeld voor bochtenclinics of andere specifieke trainingen. Wij laten zien dat we er zijn, en de mensen weten ons te vinden!”

 

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?