Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Selectie WK Junioren Shorttrack bekend

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019
De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft de namen bekendgemaakt van de rijders die zullen deelnemen aan de WK Junioren, van 25 t/m 27 januari in Montreal, Canada. TeamNL zal daar bestaan uit de volgende shorttrackers:
Vrouwen
Marijn Wiersma
Xandra Velzeboer
Anne Floor Otter
Georgie Dalrymple
 
Mannen
Sven Roes
Melle van ’t Wout
Bram Steenaart
Jens van ’t Wout


Afgelopen weekend streden de junioren in de ochtenduren om kwalificatie voor het WK. De rijders met de snelste tijd op de 500, 1000 en 1500 meter zouden zich plaatsen voor het WK. Na het weekend was het al duidelijk dat Melle van ’t Wout (500 meter), Sven Roes (1000, 1500 meter), Xandra Velzeboer (500 meter), Marijn Wiersma (1000 meter) en Anne Floor Otter (1500 meter) zich hadden geplaatst. Daar zijn door de selectiecommissie van de KNSB Jens van ’t Wout, Bram Steenaart en Georgie Dalrymple aan toegevoegd.

Het WK bij de junioren wordt dit jaar voor het eerst zonder allroundklassement verreden. Er worden enkel medailles uitgereikt voor de individuele afstanden en de relay. De 4 dames en 4 heren doen ook mee aan de relay. De rijders worden tijdens deze WK Junioren gecoacht door Dave Versteeg en Niels Kerstholt. Voor meer informatie over het WK Junioren, kun je hier terecht.

Foto; Pim Ras
Heb je gevonden wat je zocht?