Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sectie Inlineskaten is weer (bijna) op volle sterkte  

Gepubliceerd vrijdag 4 oktober 2019

De sectie Inlineskaten van de KNSB heeft de afgelopen weken diverse nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen. “We zijn weer op volle sterkte en het gezamenlijke elan is groot om het inlineskaten de komende tijd van een nieuwe impuls te voorzien”, zegt een verheugde sectievoorzitter René de Klein.

Begin van het jaar gaven kondigden Eduard Vinke, Marco den Heijer en Marco Mars, aan dat dit hun laatste seizoen zou worden als bestuurslid binnen de sectie Inlineskaten. Zij bleven wel actief beschikbaar om een soepele overgang mogelijk te maken.

“Wij zijn dit drietal zeer erkentelijk voor hun jarenlange, onaflatende vrijwillige inzet voor de inlineskatesport”, zegt René. “Het werd een enorme uitdaging om de sectieleden, die soms tot twaalf jaar actief bij de sectie betrokken waren, te vervangen. Ik ben blij dat het is gelukt.”

Budgetbewaker
Afgelopen woensdag rondde hij de laatste gesprekken af. Wouter Walta (44) komt het sectiebestuur versterken als budgetbewaker. Wouter is zelf een actief inlineskater, die ook wedstrijden rijdt, het liefst marathons. Hij woont in Amsterdam en is het dagelijks leven werkzaam als financieel manager.

Henk Veltkamp (63) komt het bestuur versterken als sectielid marathon. De melkveehouder heeft zelf altijd geschaatst, is daarna trainer geworden, met diploma ST-3 op zak. Henk heeft ook de jurycursus gedaan, zodat hij tijdens wedstrijden kan bijspringen als dat nodig is. De Rijssenaar is mede-oprichter van de Free-wheel Inline cup, die klein begon met vijf rijders op een parkeerplaats en is uitgegroeid tot een volwassen competitie.

Als sectielid Baan/weg is Simone Douma (48) tot het bestuur toegetreden. De Amersfoortse is door haar kinderen in aanraking gekomen met de inlineskatesport. Om tijdens wedstrijden iets te doen te hebben, is ze gaan jureren. Inmiddels opereert Simone als internationaal scheidsrechter. Ook was ze tot 2018 mede-organisator van de Midden-Nederland competitie.

Disciplinemanager
Eerder werd al bekend dat Marcel Scheperkamp (61) werd aangetrokken als disciplinemanager. Hij volgt Arjan Smit op, die na zes jaar afscheid nam. Marcel heeft een skeeler-/schaatshart, dat serieus begon te kloppen op zijn vijfde toen hij wegreed op zijn eerste skeelers. De Hilversummer is mede door zijn kinderen weer actief geworden in de sport gekomen. Marcel, zelfstandig ondernemer, wil met een positieve insteek helpen het inlineskaten weer groter te laten worden.

René de Klein is verheugd met de versterkingen van het sectiebestuur. Na een volle zomer kijkt hij alweer uit naar het nieuwe seizoen, waarvoor de voorbereidingen alweer begonnen zijn. “Met name voor ondersteuning van Henk en Simone zijn wij nog wel op zoek naar mensen voor de commissie baan en marathon”, wil René wel graag kwijt. “Ook zoeken we naar wedstrijdrijders die de atleten willen vertegenwoordigen in de sectie.”

Wie interesse heeft voor deze functies binnen de sectie Inlineskaten kan contact opnemen met René de Klein:  06 12329677.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?