Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatscommunity in actie tegen longkanker

Gepubliceerd maandag 30 september 2019
Wie dit seizoen online schaatstickets koopt, zal merken dat er aandacht wordt gevraagd voor onderzoek naar longkanker. Je kunt een donatie achterlaten aan de Paulien van Deutekom Foundation, de stichting die ter nagedachtenis van de op 37-jarige leeftijd overleden oud-schaatsster werd opgezet door haar vriendinnen, waaronder Ireen Wüst.    

Vorig jaar veilde de groep vriendinnen, beter bekend als ‘Team Nuyt’, al hun eigen schaatspakken en ruim 250 items van andere sporters en sportbonden voor het goede doel. Met de donaties aan de Paulien van Deutekom Foundation kunnen onderzoekers van het Amsterdam UMC starten met de PAULIEN-studie, een onderzoek naar de behandeling van longkanker.

“Op 2 januari 2019 overleed Paulien van Deutekom aan de gevolgen van longkanker. Ter nagedachtenis aan de prachtige moeder, de positieve en warme vrouw die ze voor haar familie, vrienden en schaatswereld is geweest, voor Buuf, is de Paulien van Deutekom Foundation ontstaan.

Dat we als groep deze Foundation ter nagedachtenis aan Paulien opgezet hebben betekent dan ook heel veel voor mij. Paulien heeft vele mensen geïnspireerd met haar prestaties, haar voorkomen en haar positieve kijk op de wereld. Het is en blijft een groot gemis dat Paulien er niet meer is, en er geen herinneringen meer met haar gemaakt kunnen worden. We hopen dat we met de Paulien van Deutekom Foundation geld kunnen ophalen voor onderzoek naar longkanker zodat andere mensen met deze ziekte herinneringen kunnen blijven maken.

We vinden het daarom ook heel bijzonder en zijn ontzettend dankbaar dat House of Sports in samenwerking met de KNSB onze Foundation een warm hart toe draagt. En onze Foundation op deze manier ondersteunen.”

– Ireen Wüst

Mooi als schaatscommunity deze Foundation omarmt’
House of Sports, organisator van de grote schaatstoernooien en de KNSB besloten komende winter samen in actie te komen om dit mooie doel te ondersteunen. “De wijze waarop de vriendinnen van Paulien van Deutekom zich inspannen voor de naar haar vernoemde Foundation heeft indruk op ons gemaakt. Het zou mooi zijn als de Nederlandse schaatscommunity deze Foundation de komende winter omarmt. Als een eerbetoon aan Paulien, maar bovenal om op deze wijze met elkaar een bijdrage te leveren aan de strijd tegen longkanker”, aldus Patrick Wouters van den Oudenweijer, managing partner House of Sports.

Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB: “Wij waren, zoals iedereen binnen de schaatswereld, diep geschokt toen wij afgelopen winter hoorden van het overlijden van Paulien. De manier waarop haar vriendinnen geld inzamelen voor kankerbestrijding vinden wij indrukwekkend. De Paulien van Deutekom Foundation heeft onze sympathie en verdient ook onze volle steun. Daarom hebben we, samen met House of Sports, besloten om hun goede werk op deze manier te ondersteunen en we hopen dat het leidt tot gulle donaties van de schaatsfans.”

In Thialf wordt tijdens de toernooien ook aandacht gegeven aan de Paulien van Deutekom Foundation. Koop tickets en steun de Paulien van Deutekom Foundation of doneer hier direct aan de Foundation.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?