Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

SBN neemt historisch besluit

Gepubliceerd zondag 29 november 2009

Hoogland (KNSB/Huub Stammes) – Op haar algemene bondsvergadering hebben de verenigingen zaterdag unaniem ingestemd met het voorstel tot beëindigen van de Skate Bond Nederland, met als doel over te gaan in de KNSB per 1 januari 2010. Hiermee komt er een einde aan het bijna 25-jarig bestaan van de SBN.

“Enkele jaren terug is er gekozen voor een intensieve samenwerking, die uitmondde in een integratie. Vandaag hebben wij daarom een bijzondere en historische vergadering”, aldus Henk Reurink, voorzitter van de Skate Bond Nederland.

Vijfentwintig jaar terug werd de stichting Skeeler Marathons opgericht die skeelerwedstrijden in de dorpen, met name op de Veluwe, ging organiseren. Tienduizend man publiek langs het parkoers was geen uitzondering. Het toenmalige KNSB-bestuur vond Inline-skaten een hype en een kermisattractie. In de afgelopen jaren is gebleken dat Inline-skaten geen hype is, attractief is om naar te kijken en dat de sport naast een recreatieve tak ook een wedstrijd- en topsporttak kent. De Inline-skate- en schaatssport kunnen elkaar versterken, daarom is er gekozen voor integratie van beide bonden.

Het complexe proces, waar drie jaar voor stond, is voorspoedig verlopen en binnen twee jaar afgerond. Procesbegeleider Huub Stammes: “We kunnen met recht trots zijn op dit resultaat, wat met een enorm draagvlak is gerealiseerd. Er is hard gewerkt en er is duidelijkheid voor het Inline-skaten naar de toekomst. Het is uniek in de sportwereld dat een sportbond ontbonden wordt in het kader van een beter perspectief voor haar sport en haar leden. De verwachting is dat de sport nu meer groeikansen heeft, omdat de KNSB ruim 700 verenigingen heeft die nu het hele jaar verschillende sportdisciplines kunnen aanbieden. Een van de doelen is om het aantal Inline-skate accommodaties van 60 naar 200 banen te laten groeien de komende jaren.”

Met de komst van KPN als nieuwe KNSB sponsor zal ook het Inline-skaten een stevige impuls krijgen.

In de bondsvergadering werden een aantal leden onderscheiden. Jan van Ommen bracht, ook namens Henk Ymker, op geheel eigen wijze deze bijzondere leden voor het voetlicht en overhandigde hen de bij de onderscheiding behorende cadeaus.
Douwe Jan van Hoogen ontving de titel ‘lid van verdienste’ voor zijn verdiensten om de toertochten op te bouwen en voor zijn inzet in met name de DC Recreatie.
Gerrit Sneller ontving de titel ‘lid van verdienste’ voor zijn 25 jaar jurywerk, maar ook voor zijn werk achter de schermen in ’t Harde op en rond het bondsbureau.
Harry Oosterhuis ontving het erelidmaatschap van de SBN, voor zijn verdienste voor de skeelersport. Onder zijn leiding groeide de sport uit van een enkele wedstrijd in de regio ’t Harde, naar diverse volwaardige competities in heel Nederland.
Tot slot werd ook Henk Reurink onderscheiden met het erelidmaatschap voor ondermeer zijn inzet als jurycoördinator en bestuurder.

Inline-skaten

Vanaf heden is de familienaam voor skaten of skeeleren gewijzigd in: Inline-skaten.

Inline-skaten wordt ook in het buitenland gebruikt voor alle disciplines: baan, weg, marathon, toer, downhill, freestyle en skateboarden. Er is voor gekozen om dit vanaf heden ook in Nederland te gebruiken.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?