Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

‘Samenwerken voor een gezonde toekomst van schaatstempel Thialf’

Gepubliceerd donderdag 4 juni 2020

Over één ding leek iedereen het eens bij de digitale expertmeeting over Thialf: Om de schaatstempel weer gezond te maken voor de toekomst moeten alle betrokken partijen nog steviger de handen ineenslaan. Die betrokken partijen zijn naast de KNSB: de provincie Friesland, gemeente Heerenveen, Thialf, het Rijk, CTO Noord en het NOC*NSF.

De expertmeeting was nodig, omdat Provinciale Staten van Friesland op 17 juni een besluit nemen over het herstelplan voor Thialf. Om het schaatsstadion van een faillissement te redden, willen Friesland en de gemeente Heerenveen samen bijna drie miljoen euro uittrekken voor een herstelplan. Maar daarmee zijn de problemen nog niet uit de wereld.

Thialf heeft, om te bezuinigen, recent afscheid genomen van negen personeelsleden. Desondanks gaapt vanaf 2022 nog een jaarlijks gat op de begroting van zes ton per jaar, waarvoor een structurele oplossing moet komen. De Friese Statenleden hoorden vandaag zes experts om beter beslagen ten ijs te komen bij hun komende besluitvorming.

Die experts waren Geer Schakel van onderzoeksbureau LAgroup, Thialf-directeur Marc Winters, directeur Evert Jorritsma van het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) Noord, technisch directeur van NOC*NSF Maurits Hendriks, sportmarketeer Frank van den Wall Bake en directeur-bestuurder Herman de Haan van de KNSB. Ieder kreeg vanuit zijn eigen expertise de gelegenheid om aan te geven hoe het zo ver heeft kunnen komen met Thialf én hoe het in de toekomst beter kan. In de antwoorden op de laatste vraag kwam het woord ‘samenwerking’ steevast terug. Iedereen is trots op schaatstempel Thialf, op de mooie toernooien die er plaatsvinden en op de Nederlandse schaatssuccessen waarvoor de basis in Heerenveen wordt gelegd.

Lees het hele artikel op schaatsen.nl.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?