Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Recordaantal van 200 deelnemers aanwezig bij 8e Schaatstrainerscongres

Gepubliceerd donderdag 12 juli 2018

Met ruim 200 deelnemers was het 8e Schaatstrainers congres op zaterdag 16 juni een groot succes. In het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen kwamen schaatstrainers samen om zich bij te laten praten over alle voor coaches relevante ontwikkelingen.

Bovendien woonden de toegestroomde schaatstrainers workshops bij over een aantal specifieke thema’s waar in kleinere groepen handvatten werden aangereikt die ze kunnen gebruiken in de praktijk. Het congres wordt door de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB), de Nederlandse Schaats Trainers Vereniging (NSTV) en NLcoach gezamenlijk georganiseerd.

Het congres – met als toepasselijk thema ‘The Olympic Experience’ – had dit jaar een recordaantal deelnemers. Kwamen er in 2010 op de eerste editie in 2010 nog 75 schaatstrainers af, 8 jaar later is dat gegroeid tot ruim 200.

Het congres begon met een presentatie van Francesco Wessels, lid van het High Performance Team van NOC*NSF en begeleider van de Olympische coaches. Hij nam de plaats in van Rutger Thijssen, die helaas moest afzeggen. “Francesco liet zien hoe de aanloop naar de succesvolle Winterspelen eruitzag. En hoe de samenwerking tussen de KNSB en NOC*NSF verloopt. De deelnemers kregen een mooi inzicht in het proces naar de Spelen”, zegt Kim Boterenbrood, doelgroepmanager trainers en vrijwilligers bij de KNSB.

Workshops

Na het plenaire gedeelte volgden twee workshoprondes. De workshops werden interactief ingestoken en er was ruimte voor vragen en discussie. In totaal waren er 6 verschillende workshops, van presteren onder druk tot fysieke training. Met name de workshop over het gebruik van foamrollers viel goed in de smaak. “Deze workshop was heel praktijkgericht en de opgedane kennis kunnen trainers direct toepassen”, verklaart Boterenbrood de populariteit.

Het Schaatstrainers congres werd afgesloten door Wilf O’Reilly, manager shorttrack van de KNSB. Hij begon 12 jaar geleden aan een missie om met Nederland een medaille te winnen op de Winterspelen van 2018. “Hij legde zijn plan uit en vertelde wat er in de loop der jaren is gebeurd en hoe het plan is aangepast. Wilf wist de deelnemers echt mee te nemen in zijn succesverhaal. Het was een perfecte afsluiting van een heel mooi congres”, aldus Boterenbrood.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?