Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Randstad mede-hoofdsponsor shorttrack

Gepubliceerd donderdag 27 juni 2013

De Nederlandse shorttrack dames en heren van bondscoach Jeroen Otter krijgen een extra duwtje in de rug van een nieuwe sponsor. Vanaf vandaag is Randstad gedeeld hoofdsponsor van de discipline shorttrack. Randstad deelt het hoofdsponsorschap met KPN.

Tot en met de Olympische Spelen van 2014 werken de KNSB en Randstad samen aan de promotie van shorttrack en verdere professionalisering van het Nederlands team. Zo gaat bijvoorbeeld een HR manager sporters begeleiden bij het plannen van hun maatschappelijke carrière. De succesvolle shorttrackers bereiden zich de komende periode voor op deelname aan de Olympische Spelen in Sotsji in 2014.

“Randstad is een groot en bekend merk en een serieuze partner in sport, de eerste partij die naast KPN de discipline shorttrack omarmt. KPN biedt de vertrouwde basis. Het instappen van Randstad als mede-hoofdsponsor onderschrijft de kracht, het succes en kansen van de sport. Het leidt er toe dat er steeds meer aandacht is voor shorttrack”, aldus KNSB-directeur Paul Sanders.

Chris Heutink, algemeen directeur Randstad Nederland: “Shorttrack is verrassend spectaculair en de prestaties van het nationale team zijn veelbelovend. Nu is het moment om een samenwerking aan te gaan. Die overtuiging groeide na een concrete hulpvraag vanuit de coaches. Die zijn van mening dat HR-ondersteuning van het team echt verschil kan maken in de weg naar het winnen toe. Die weg naar is voor ons ook belangrijk, misschien nog wel belangrijker dan het winnen zelf. Daarom gaan we shorttrackers in maatschappelijk opzicht ontzorgen. Een HR-manager wordt onderdeel van het team. Daar blijkt veel behoefte aan. Dit geeft de sporters rust, zodat zij zich beter kunnen focussen op die topprestatie op het ijs.”

Over shorttrack

Shorttrackschaatsen is begin 1900 ontstaan in Engeland en Canada, waar geen langebaan ijsbanen waren. Shorttrack vindt plaats op een ijshockeybaan, waarop een ronde van 111,11 meter wordt uitgezet. De schaatsers hebben hogere schoenen dan de rijders bij het langebaanschaatsen om zo beter door de bochten te kunnen. De ijzers zijn bovendien meegebogen met de bocht voor meer grip en betere sturing. In ritten met vier tot acht schaatsers komt het vooral aan op tactiek, behendigheid en acceleratievermogen over verschillende afstanden van 500m, 100m, 1500m en 3000m en de aflossingen

Over de KNSB

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond zet zich in voor de verdere versterking en promotie van de schaats- en inline-skatesport in al zijn facetten. Als nationaal overkoepelend orgaan geeft de bond richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de top-, wedstrijd- en breedtesport. Samenwerking met partners binnen en buiten de schaatssport is vanzelfsprekend, evenals een goede balans tussen de inzet van vrijwilligers en professionals.

Over Randstad en topsporters

Randstad begeleidt, als Partner in Sport van NOC*NSF, sinds 1997 topsporters, talenten en coaches bij hun carrièrestap tijdens en na hun sportieve loopbaan. Zo heeft Randstad de afgelopen jaren meer dan 2.500 topsporters in hun maatschappelijke carrière geholpen: van studieadvies en Randstad Topsport Academie, tot carrièrecoaching en een topsportvriendelijke stage- of werkplek via Goud op de Werkvloer.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?