Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Provincie Gelderland skatet warm voor komende zomer

Gepubliceerd maandag 19 maart 2018

Ruim 25 buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen kwamen woensdag 14 maart bijeen op Sportcentrum Papendal ter voorbereiding op het WK Inline-skaten. Annamarie Thomas, docent bij de KNSB, nam alle coaches en functionarissen mee in de wereld van het inline-skaten. Komende maanden trekken zij door heel Gelderland om op scholen en verenigingen skateclinics te geven. Dit ter voorbereiding op het WK Inline- en Freestyle-skaten dat van 1 t/m 8 juli wordt georganiseerd in Heerde en Arnhem.

WK Inline- & Freestyle-skaten

Komende zomer staat de provincie Gelderland in het teken van skaten met het WK Inline- en het WK Freestyle-skaten. Het is voor het eerst dat deze gecombineerde Wereld Kampioenschappen naar Nederland komen. Van 1 t/m 3 juli wordt gestreden om de medailles op alle baanonderdelen op de piste in Heerde. In de binnenstad van Arnhem worden van 5 t/m 8 juli de weg- en freestyleonderdelen georganiseerd.

Warming-up

In aanloop naar de Wereldkampioenschappen in juli worden scholen en verenigingen in heel de provincie Gelderland getrakteerd op allerlei activiteiten rondom skaten. Annamarie Thomas overhandigde het eerste lespakket aan Wethouder sport Gerrie Elfrink: “In Arnhem is sport voor iedereen. We zijn niet voor niets European City of Sport 2018. Hierbij passen topsportevenementen. En daarmee stimuleren we sporten en bewegen in de wijk en op scholen. Dat is minstens zo belangrijk.” Ook voor volwassenen komt er komende maanden een skate-programma: van toertochten, night skates tot een marathon over het WK parcours op zondag 8 juli.

Kijk voor meer informatie op: www.wkinlineskaten.nl.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?