Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Protocollen voor veilig en verantwoord sporten door jeugd t/m 18 jaar (Update 30 april 2020)

Gepubliceerd vrijdag 24 april 2020

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Sportkoepel NOC*NSF heeft hiervoor, in samenspraak met diverse sportbonden waaronder de KNSB, een protocol opgesteld om dit coronaveilig en verantwoord te laten verlopen.

Via deze link is het algemene sportprotocol in pdf te vinden op de website van NOC*NSF. Dit protocol begint met algemene hygiëne- en veiligheidsregels voor iedereen. Daarna staan de richtlijnen uitgewerkt voor achtereenvolgens: gemeenten, sportaanbieders/verenigingen, accommodaties, trainers/begeleiders, sporters en ouders/verzorgers.

Inlineskaten en droogtraining
Voor schaats- en inlineskateverenigingen heeft de KNSB aanvullende richtlijnen opgesteld, met speciale aandacht voor trainingen binnen onze eigen takken van sport. Die richtlijnen vind je via deze link.

Let op: Het kan zijn dat de documenten van NOC*NSF en KNSB op basis van nieuwe inzichten worden aangepast. Via de reeds genoemde links in dit artikel zijn altijd de meest actuele versies van de protocollen te vinden.

Met deze protocollen willen wij (NOC*NSF en KNSB) gemeenten, verenigingen, trainers, kinderen en ouders richting geven hoe te handelen en hen aandachtspunten aanreiken voor nadere uitwerking. Hierbij willen we zoveel mogelijk ruimte voor lokaal maatwerk te bieden, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

Noodverordeningen
De sportactiviteiten voor de jeugd t/m 18 jaar en de gedeeltelijke openstelling van sportaccommodaties zijn mogelijk op basis van de per 29 april geldende noodverordeningen. De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van de noodverordening. Bij (herhaaldelijk) overtreden van de noodverordening zijn maatregelen mogelijk zoals het uitsluiten van deelname van (groepen van) personen tot zelfs het weer sluiten van de accommodatie.

Vanuit het NOC*NSF zijn er posters beschikbaar die gebruikt kunnen worden op de sportlocaties, deze zijn hier te vinden. En voor antwoorden op de meest gestelde vragen over sport en corona kun je hier terecht.

Meer nieuws

KNSB kijkt voorzichtig uit naar natuurijs

‘Shorttrack Nederland’ traint samen in Heerenveen

‘Mooi om mijn passie te delen en kinderen schaatsen te leren’

KNSB praat achterban bij over ijsbanen, energiekosten, steun en verduurzaming

Start ticketverkoop Daikin NK Shorttrack

KNSB maakt selectie TeamNL bekend voor World Cup 3 Langebaan (Calgary)

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?