Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Projectgroep ’Ontwikkeling marathonschaatsen’

Gepubliceerd donderdag 21 april 2016

Marathonschaatsen is na langebaanschaatsen de tak van schaatsen die binnen de KNSB de meeste licentiehouders heeft. Daarnaast is marathonschaatsen de oervorm van het wedstrijdschaatsen en heeft ze een rijke historie.

De afgelopen jaren heeft het marathonschaatsen echter grote moeite om aandacht te krijgen en zich te ontwikkelen. Dit komt mede door steeds minder vaak voorkomend natuurijs. Binnen het marathonschaatsen is het besef ontstaan dat er meer gedaan kan worden om de sport weer onder de aandacht te brengen.

Vandaar dat door het Algemeen Bestuur van de KNSB in samenwerking met het Bondsbureau en de Gewestelijke Technische Commissies Marathon is besloten een projectgroep ‘Ontwikkeling marathonschaatsen’ in het leven te roepen.

Deze projectgroep, met een brede vertegenwoordiging uit verschillende geledingen, bestaat uit Marianne van Leeuwen (actief rijdster), Karlo Timmerman (oud rijder), Geert Plender (oud rijder, VMS vertegenwoordiger), Maarten Berrevoets (GTCM voorzitter), Ruud Borst (oud rijder en lid van scheidsrechterscommissie), Tim Smit (Bondsbureau), Ubbo Kuper (oud rijder en oud voorzitter Sectiebestuur Marathon) en Willem Hut (oud rijder en competitieleider marathon).

De belangrijkste opdrachten van de projectgroep zijn om enerzijds met voorstellen te komen voor de positionering van marathonschaatsen binnen de KNSB organisatie en anderzijds met plannen en ideeën te komen om de sport aantrekkelijker te maken voor zowel fans, media als sponsoren.

De Projectgroep ’Ontwikkeling marathonschaatsen’ hoopt in mei met een eerste conceptvoorstel te komen.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?