Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Proces nieuwe inrichting schaatssport gestart

Gepubliceerd donderdag 15 december 2016

Tijdens de Ledenraad van de KNSB op de Vechtsebanen in Utrecht is vanavond (15 december) besloten dat de nieuwe inrichting van de schaatssport in een proces met alle betrokkenen wordt opgestart. Een kleine expertgroep gaat de komende maanden input ophalen bij alle stakeholders uit de gehele schaats- en skatesport en verwerken in een rapport dat in april-mei 2017 moet worden opgeleverd.  

Al geruime tijd wordt er gesproken over een nieuwe inrichting van de schaats- en skatesport met mogelijk een herinrichting van rollen en taken. De kleine expertgroep onder leiding van Micky Adriaansens van Twijnstra & Gudde gaat dit proces begeleiden en input ophalen bij alle stakeholders uit de gehele schaats- en skatesport.

Theo Fledderus, directeur-bestuurder KNSB: ”We willen de komende periode alle stakeholders bij dit proces betrekken. Denk aan secties en andere betrokkenen uit onze disciplines langebaan, marathon, kunstrijden, shorttrack, inline-skaten en schaatsen op natuurijs, verenigingen, teams, atleten, gewesten en experts op het gebied van pr, marketing en sponsoring. We merken dat de betrokkenheid groot is en dat deze partijen hun input willen geven. Ik ben er van overtuigd dat we met deze aanpak samen naar een goed nieuw model van de schaatssport kunnen groeien.”

In april-mei volgend jaar moet de gewenste inrichting van de schaats- en skatesport met hieraan gekoppelde rollen en financieringsstromen worden geschetst. En tevens zullen voorstellen voor implementatie moeten worden geformuleerd.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?