Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ook WK Kunstrijden in Montréal geschrapt vanwege coronavirus

Gepubliceerd donderdag 12 maart 2020

De internationale schaatsunie (ISU) heeft de WK kunstrijden in Montréal moeten schrappen vanwege het coronavirus. Dat gebeurde op last van de Canadese autoriteiten. De titelstrijd zou komende week plaatsvinden (16 tot en met 22 maart). Namens Nederland zouden Niki Wories en het paar Daria Danilova/Michel Tsiba in Canada deelnemen.

Het was voor het eerst in de historie dat Nederland een paar afvaardigde naar de WK Kunstrijden. De 23-jarige Wories nam al twee keer eerder deel aan de WK. Zij woont en traint al enkele jaren in Montréal.

De WK Shorttrack in Seoul (13 tot en met 15 maart) moest de ISU eind vorige maand om dezelfde reden ook al annuleren. Voor beide toernooien zal de schaatsbond de komende tijd in de gaten houden of de WK’s aan het begin van volgend seizoen gehouden kunnen worden. Dit zal dan in ieder geval niet voor half oktober zijn. Fans die al kaarten hebben gekocht voor het WK Kunstrijden ontvangen in de komende dagen informatie hoe zij hun geld terug kunnen krijgen.

Ook andere wedstrijden zijn afgelast. In Calgary werd deze week al een streep gezet door de jaarlijkse Oval Finals, in Geisingen en Lagos zullen de Europa Cups op inlineskates niet doorgaan en in eigen land wordt dit weekend de regiofinale shorttrack in Den Bosch niet verreden.

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?