Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ontwikkelingen marathon

Gepubliceerd donderdag 21 januari 2016

Met een prachtige natuurijsmarathon in Haaksbergen in de ’koffer’ reizen de marathonrijders af naar de Weissensee voor het KPN Open Nederlands Kampioenschap, de Alternatieve Elfstedentocht en de Aart Koopmans Memorial. De wedstrijdperiode op buitenlands natuurijs wordt na de Weissensee vervolgd op natuurijs in Falun.

De wedstrijden in Oostenrijk en Zweden zijn voorafgegaan door veertien wedstrijden om de KPN Marathon Cup en een succesvol KPN NK Marathon op de Jaap Edenbaan. Zo is het KPN NK Marathon goed bekeken op tv, de live uitzending van de dameswedstrijd van de NOS is door ruim vierhonderdduizend mensen bekeken en de herenwedstrijd trok zo’n zeshonderdduizend kijkers. ’s Avonds zagen 1,4 miljoen kijkers de samenvatting bij Studio Sport.

Hard gewerkt

Achter de schermen is de laatste maanden hard gewerkt. Naar aanleiding van het opstappen van de sectie marathon is een ad hoc commissie ingesteld om te borgen dat lopende zaken goed worden uitgevoerd. Inmiddels is door de GTC voorzitters een voordracht ingediend bij het Algemeen Bestuur voor een nieuw te vormen sectiebestuur.

In de afgelopen periode is een aantal praktische zaken gerealiseerd zoals een aangescherpt beleid op het gebied van veiligheidseisen, tevens is er hard gewerkt aan de vertaling van De KNSB op weg naar 2020 in het meerjarenplan. Een van de speerpunten voor marathon uit deze toekomstvisie is internationalisering. Er zijn al goede stappen gezet, zo staan er dit seizoen in totaal zestien nationaliteiten aan de start.

Doorontwikkeling

In het kader van De KNSB op weg naar 2020 wordt ook het nieuwe bestuursmodel van de KNSB ingevoerd waarbij wordt overgegaan naar een Raad van Toezicht model. Dit heeft gevolgen voor de rol die secties in de toekomst vervullen. Het Algemeen Bestuur van de KNSB en de Gewestelijke Technische Commissie Marathon zullen een projectgroep installeren en deze groep vragen een visie te vormen op de doorontwikkeling van de marathonsport, welke gebruikt kan worden bij de organisatie van het marathonschaatsen in de nieuwe KNSB-organisatie. Aan de hand van deze uitkomsten zullen de functies, taken en vaardigheden binnen het sectiebestuur op de actualiteit worden aangepast.

”Het is mooi om te zien dat er veel betrokkenheid bij de marathonsport is. Meerdere partijen hebben ideeën over hoe het marathonschaatsen aantrekkelijker kan worden gemaakt”, meldt Arie Koops, technisch directeur KNSB. Om te vervolgen: ”De KNSB zal de komende periode deze ideeën bekijken en wil met deze input en de inbreng vanuit diverse expertises het meerjarenplan aanscherpen.”

 

 

 

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?