Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Oer-Hollands merk Unox keert terug in het marathonschaatsen

Gepubliceerd vrijdag 21 oktober 2016

Unox keert vanaf morgen bij de KPN Marathon Cup terug in het marathonschaatsen op kunstijs. Samen met KPN heeft de marathondiscipline daarmee twee ijzersterke A-merken als sponsor die samen het marathonschaatsen breed willen ondersteunen.

Het oer-Hollandse merk zal komend winterseizoen samen met KPN zichtbaar zijn rondom de Cup wedstrijden, het NK marathon op kunstijs, en op natuurijs bij de internationale Grand Prix wedstrijden inclusief ONK en een eventueel NK en Marathon 4-Daagse in Nederland. Unox zal onder andere op de pakken van de rijders terug te zien zijn in de Topdivisie voor mannen en vrouwen en in de Beloftendivisie.

Olivier Smit, Commercieel directeur KNSB: “We zien uit naar de samenwerking met Unox. Het is een geweldig merk dat perfect bij ons past. We werken hard aan de ontwikkeling van de sport, onder andere aan meer zichtbaarheid en aan mooiere evenementen. Daar zullen de rijders en de fans van profiteren, mede mogelijk gemaakt door onze partners Unox en KPN. We kijken er naar uit om de sport samen met deze partners verder te ontwikkelen”

Martijn Morsink, Marketing Manager Unox, van Unilever Benelux is verheugd over de terugkeer: “Unox staat voor Hollands en samenzijn in de Nederlandse winter. Schaatsen is met beide onlosmakelijk verbonden. Wij vinden het mooi om deze typisch Hollandse sport weer te omarmen. Op momenten dat er natuurijs ligt, maar ook als het daarvoor nog net niet koud genoeg is.”

Unox is niet onbekend met het marathonschaatsen. Het was in de jaren negentig jarenlang hoofdsponsor van de Marathon Cup en meer recent was het oer-Hollandse Unilever-merk ook al samen met KPN sponsor van het natuurijscircuit in Nederland middels de natuurijsvierdaagse, de toertochten en het KPN NK Natuurijs. Ook bij de Stichting Natuurijs Klassiekers (SNK) is Unox al jarenlang sponsor.

Meer nieuws

ISU World Cup 5 Shorttrack

Daikin NK Afstanden

ISU World Cup Junioren

Alles dat Nederland wil lezen over de natuurijsmeester

Challenge Cup bijna van start

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?