Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nog geld beschikbaar voor de subsidieregeling duurzaamheid

Gepubliceerd donderdag 5 juli 2018

Het ministerie van VWS verhoogde eerder dit jaar het budget voor de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties met €2 miljoen, van €6 naar €8 miljoen. En van dat extra bedrag is eind juni nog 1,7 miljoen over. Heb je plannen tot investeren in verduurzaming van je accommodatie, dan zijn er dus nog mogelijkheden om nog dit jaar subsidie te ontvangen.

Dat betekent dat sportclubs die nu bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een aanvraag indienen voor subsidie voor maatregelen ter verduurzaming van de accommodatie, nog een reële kans maken om dit jaar een subsidiebedrag te ontvangen.

Vanaf 2 januari 2018 was de subsidieregeling geopend. En net als in voorgaande jaren werd er massaal gebruik van gemaakt. Al na ruim een maand was het totaal beschikbare subsidiebedrag vanuit het ministerie van VWS voor verduurzaming van sportaccommodaties zo goed als bereikt.

Met de subsidieregeling wordt het voor clubs aantrekkelijker om te investeren in duurzaamheid. De terugverdientijd wordt namelijk aanzienlijk verkort.

Met de regeling kan tot 30 procent van de investering in materiaal ter verduurzaming van de accommodatie worden gedekt. Doorgaans moeten sportclubs die halverwege het jaar plannen maken, zich voor steun vanuit de EDS richten op het volgende kalenderjaar. Maar nu is er dus nog budget voor 2018 en kan een aanvraag bij de RVO direct lonen.

Meer nieuws

KNSB maakt TeamNL bekend voor World Cup 5 ik Polen

KNSB maakt shorttrack TeamNL bekend voor World Cup Finale in Dordrecht

ISU World Cup 5 Shorttrack

Daikin NK Afstanden

ISU World Cup Junioren

Alles dat Nederland wil lezen over de natuurijsmeester

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?