Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuwsupdate coronavirus – zondag 15 maart

Gepubliceerd zondag 15 maart 2020

De ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) volgen elkaar snel op. De KNSB volgt het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en sportkoepel NOC*NSF.  Vandaag (15 maart) zijn nieuwe adviezen uitgebracht, die alle sportclubs aangaan. De KNSB neemt deze adviezen over. 

In navolging van NOC*NSF adviseren wij onze leden om alle clubbijeenkomsten tot en met 6 april af te gelasten. Dit geldt voor heel Nederland. Het advies betreft niet alleen competitie-, oefen- en trainingswedstrijden, maar ook trainingen, overleggen,  vergaderingen, vieringen en andere clubbijeenkomsten.

Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund. In navolging daarvan roepen wij de Nederlandse schaats- en inlineskatewereld op om alle clubbijeenkomsten af te gelasten.

Bovendien verzoeken we om alle trainingsactiviteiten én huisvesting van sporters op topsportcentra en sublocaties te sluiten. Dit geldt voor de opleidingsprogramma’s en de topsportprogramma’s.

Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er nog steeds op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Het schudden van handen laten we voorlopig achterwege. Onze medewerkers werken voorlopig  vanuit huis. Afspraken met externe partijen maken we voorlopig niet fysiek, maar dit doen we via de telefoon, Skype of andere online communicatiemiddelen.

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet erop gericht zijn om de gevolgen van deze virusuitbraak zo veel als mogelijk is in te perken. De KNSB en NOC*NSF ondersteunen deze doelstelling van harte.

Voor de volledigheid: NOC*NSF geeft op deze website antwoorden op de meest gestelde coronavragen vanuit de sportwereld. Wij raden iedereen bovendien aan bij toekomstige ontwikkelingen vooral de instructies van RIVM en de overheid nadrukkelijk te volgen.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?