Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuwe samenstelling nationale shorttrackselectie seizoen ’20-’21

Gepubliceerd donderdag 9 april 2020

De Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) van bondscoach Jeroen Otter is de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen in licht gewijzigde samenstelling. Sven Roes en Koen Slootweg hebben zich bij de NTS aangesloten; van Avalon Aardoom en Marijn Wiersma is afscheid genomen.

Avalon is vanwege gezondheidsproblemen gestopt, Marijn gaat verder bij het KNSB Talent Team Noord, waar Sven en Koen vandaan komen. De nationale selectie blijft hierdoor in omvang hetzelfde, alleen de man/vrouw-verhouding wijzigt. In 2020 -2021 heeft bondscoach Otter 7 vrouwen en 11 mannen in zijn equipe.

“Het besef is er dat binnen 18 maanden de eerste olympische kwalificatie-World Cups al zijn”, zegt Otter. “Het is dan ook mooi te ervaren dat weer twee zeer getalenteerde rijders vanuit de RTC zijn doorgestroomd naar de NTS. Met deze groep toprijders hebben we onze internationale positie versterkt en zie ik uit naar een succesvol preolympisch seizoen.”

Zijn rijders zijn deze week officieel begonnen met hun trainingen voor het nieuwe seizoen. Vanwege het coronavirus zijn dit individuele sessies. Trainingskampen die stonden gepland gaan voorlopig niet door. Ook voor de shorttrackers is nog veel onzeker voor komende jaargang.

Grootste vraag is: wat gebeurt er nog met de WK 2020, die in maart gehouden zouden worden in Seoul. De ISU heeft die wedstrijden voorlopig uitgesteld, in elk geval tot medio oktober. De kans is aanwezig dat deze WK vroeg in het nieuwe seizoen alsnog in Korea worden gehouden, waar Suzanne Schulting dan haar allround wereldtitel mag verdedigen.

Sowieso staan aan het eind van het seizoen, 12 – 14 maart, in Rotterdam (Ahoy) de WK Shorttrack van 2021 op het programma. Die data staan reeds rood omcirkeld in het programma van de NTS, via schaatsen.nl is de online ticketverkoop reeds begonnen.

Bondscoach Otter: “Een veel gebruikte zin deze tijden is dat niemand een kristallen bol heeft om de toekomst te benoemen, maar ik weet éen ding zeker: het gaat een héél bijzonder seizoen worden.”

De complete nationale selectie bestaat het komend seizoen uit de volgende shorttrackers:

Vrouwen
Georgie Dalrymple
Yara van Kerkhof
Selma Poutsma
Lara van Ruijven
Xandra Velzeboer
Suzanne Schulting
Rianne de Vries

Mannen
Daan Breeuwsma
Jasper Brunsmann
Friso Emons
Dylan Hoogerwerf
Sjinkie Knegt
Itzhak de Laat
Sven Roes
Koen Slootweg
Bram Steenaart
Dennis Visser
Melle van ‘t Wout

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?