Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuwe licentieovereenkomst tussen KNSB en topteams langebaan  

Gepubliceerd woensdag 19 september 2018

De KNSB heeft met commerciële teams in het langebaanschaatsen een nieuwe licentieovereenkomst afgesloten. Daarin is vastgelegd aan welke voorwaarden een ploeg moet voldoen om als topteam worden aangemerkt. De overeenkomst is van kracht tot medio 2020. Welke topteams in het nieuwe seizoen een licentie van de KNSB krijgen, wordt binnenkort bekend.

Het voorbije seizoen verstrekte de KNSB vier topteams een licentie. Dat waren LottoNL-Jumbo, Justlease, Clafis en Plantina (iSkate). Met deze teams is de oude overeenkomst uitvoerig geëvalueerd. Bij die evaluatie zijn via de Atletenvereniging ook de schaatsers actief betrokken.

Teams en rijders hebben kunnen aangeven wat ze gehandhaafd wilden zien in de nieuwe overeenkomst en wat zou moeten worden aangepast. Daaruit is een nieuw pakket afspraken samengesteld, waarop betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven. Het gaat onder meer om de samenstelling van de teams, de begroting, arbeidsvoorwaarden en logovoering.

“Deze overeenkomst past geheel in ons streven naar een stabiel topsportklimaat”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Dit creëert rust voor de sporters om optimaal te kunnen presteren en pieken op grote toernooien.” Jeroen Kraaij, manager commercie van de KNSB, vult aan: “Belangrijk voor ons is dat de topteams in het langebaanschaatsen financieel stabiel zijn, dat de arbeidsvoorwaarden voor de rijders goed geregeld zijn en dat de commerciële waarde van de schaatssport gewaarborgd is.”

“Ik wil de KNSB een compliment maken voor hun inzet en de wijze waarop zij deze onderhandelingen hebben gevoerd”, zegt Tim Senden, manager van Team LottoNL-Jumbo. “Voor het schaatsen is het goed nieuws dat we ruimschoots voor de start van het seizoen een langdurige overeenkomst hebben. Dat geeft rust, voor alle partijen.”

Het model met de commerciële schaatsteams blijkt, vanwege de sterke onderlinge concurrentie, al jarenlang zeer succesvol. Ook bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea haalden de Nederlandse langebaanschaatsers de meeste medailles binnen: 16 stuks, waarvan 7 gouden. Een sterke licentieovereenkomst vormt de basis onder het huidige topsportmodel.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?