Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuw logo KNSB: Met traditie in de rug, op weg naar de horizon

Gepubliceerd maandag 27 juni 2011

Hoogland –  In de achterliggende periode heeft de KNSB belangrijke slagen voorwaarts gemaakt met de herinrichting van de bestuurlijke organisatie en het bondsbureau. Ook is met de komst van KPN als nieuwe hoofdsponsor van de schaatsbond een nieuwe weg ingeslagen en wordt daarnaast hard gewerkt aan het strategische beleid voor de komende jaren.

In het licht van deze ontwikkelingen is het moment daar om ook naar buiten toe te laten zien dat de KNSB een professionele sportbond is, met een toekomstgerichte blik. Om dit vorm te geven is een nieuw KNSB-logo ontwikkeld. Het nieuwe logo refereert aan de trots op onze historie en koppelt deze aan de dynamiek van de sport en onze organisatie. Het lettertype is dan ook een afgeleide van het historische KNSB-logo en de schaatsbeweging door het logo heen geeft dynamiek en spanning. Kortom, een samensmelting van geschiedenis en dynamische krachtmeting.

Deze nieuwe identiteit zal vanaf 1 oktober gefaseerd worden ingevoerd, zowel vanuit financieel oogpunt als vanuit de verenigingsgedachte. De meest zichtbare uitingen (zoals boarding, vlaggen en stationary) zullen vanaf de start van het winterseizoen 2011-2012 worden ingezet. De uitrol naar andere uitingen vindt gefaseerd plaats met als streefdatum voor de totale uitrol januari 2014 (Olympische Winterspelen Sochi).

Meer nieuws

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

Wil jij starter of scheidsrechter worden? Meld je aan voor nieuwe opleidingen!

Mitsubishi Motors nieuwe Mobiliteitspartner KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?