Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuw bestuur KNSB-sectie Marathon aangetreden  

Gepubliceerd woensdag 24 oktober 2018

De sectie Marathon van de KNSB heeft weer een voltallig bestuur, dat dinsdagavond in Utrecht voor het eerst bijeenkwam. De vijf mensen die het nieuwe bestuur vormen zijn: Feike Buma, Sietze Douma, Jan Bos, Harm Smit en Laurens Achterkamp.

Directeur-bestuur Herman de Haan heeft het nieuwe bestuur op 23 oktober officieel geïnstalleerd. Hij deed dit onder dankzegging aan Haijo van der Werf, Hans Uithoven en Laurens Achterkamp, die samen de selectiecommissie voor het nieuwe sectiebestuur vormden.

Hiermee komt een einde aan de periode dat de marathonsectie gerund werd door een interim-sectiebestuur. Op Laurens Achterkamp na zijn alle leden van het nieuwe bestuur zijn nieuw; Feike Buma is wel eerder actief geweest is als bestuurder van de KNSB. Een van hun eerste taken wordt het aanstellen van een nieuwe scheidsrechterscommissie (SRC).

Buma heeft ook zitting in de tijdelijke SRC, die tot 1 december op ad-interimbasis actief zal zijn. Nelie Schouten en oud-schaatsster Daniëlle Bekkering zijn de andere leden van deze tijdelijke commissie. De zoektocht naar nieuwe leden voor deze SRC is in volle gang. Wie interesse heeft, kan zich melden via [email protected].

Het nieuwe sectiebestuur krijgt de komende tijd adviezen van oud-schaatsster Mireille Reitsma, die zich als adviseur beschikbaar heeft gesteld.

 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?