Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Negen jeugdige trainers behalen diploma Inline-skatebegeleider

Gepubliceerd donderdag 1 augustus 2019
IJs- en Skeelerclub Lisserbroek en de omliggende verenigingen IJsclub Sassenheim, VZOD hebben er in totaal negen, vooral jonge, opgeleide skatebegeleiders bij. De drie clubs sloegen de handen ineen en verzorgden bij Lisserbroek een laagdrempelige scholing voor Inline-skatebegeleider. De jongste cursist was ‘slechts’ veertien jaar!

 

Voorzitter van IJs- en Skeelerclub Lisserbroek Herold Dongelmans is enthousiast over de prestatie van de deelnemers. “Wat mij betreft is het initiatief zeer geslaagd. Onze club en de verenigingen om ons heen hebben over het algemeen veel jeugdleden. We vinden het belangrijk dat deze leden een goede basis krijgen. Door samen te werken hebben we voldoende trainers weten te strikken. Zij hebben in korte tijd de beginselen van het vak als begeleider geleerd. De meesten stonden al voor een groep, maar zijn nu in staat nog beter te handelen en kennen de do’s en don’ts.”

 

Vier bijeenkomsten

De kracht van de opleiding zat ‘m volgens Dongelmans in het laagdrempelige karakter. “De opleiding bevatte slechts vier bijeenkomsten. Op die manier zijn potentiële deelnemers eerder geneigd zich in te schrijven. Ondanks de jonge leeftijd van de meeste deelnemers zag ik bij elk van hen de intrinsieke behoefte om beter te worden. Zij trokken zich aan elkaar op.”

 

Een sponsor zorgde ervoor dat een groot deel van de opleidingskosten werd gedekt. “De propositie dat je als sponsor écht een bijdrage kunt leveren aan het plezier van de leden door de kwaliteit van de lessen te verhogen is voor velen interessant”, weet Dongelmans. “We hebben samen met de sponsor een persbericht opgesteld en deze breed weggezet. Dat leverde veel goodwill op. Die tip zou ik elke club graag willen meegeven.”

 

De betrokken clubs bekijken de mogelijkheden voor een nieuw opleidingsaanbod. Dongelmans: “Hoe meer mensen de opleiding volgen, hoe beter natuurlijk. Maar ook de geslaagde cursisten zouden we graag handvatten willen aanreiken om zich verder te ontwikkelen.”

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?