Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Merkenpakken bij World Cup: het zaadje is geplant

Gepubliceerd woensdag 11 juni 2014

Schaatsers zullen de komende twee jaar tijdens World Cups per land nog niet in verschillende schaatspakken mogen rijden die extra ruimte biedt aan sponsoren om eigen identiteit in het pak te leggen. Het voorstel van Nederland kreeg op de derde dag van het ISU-congres in Dublin niet de vereiste twee-derde meerderheid van het aantal stemmen.

De KNSB had als agendapunt ingebracht dat landen voortaan bij World Cups zouden kunnen kiezen om 1. In dezelfde pakken uit te komen (zoals nu) of 2. Te gaan rijden in verschillende pakken qua kleur/design. Uiteraard moest duidelijk blijven voor welk land de schaatsers uitkwamen, maar de tweede optie zou extra ruimte bieden aan sponsoren om de eigen identiteit in het pak te leggen.

“We hebben er voor gevochten om dit voorstel er doorheen te krijgen en kregen ook de nodige bijval van diverse landen”, laat Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB vanuit Dublin weten. Meerdere afgevaardigden van Nederland hebben een vurig pleidooi gehouden, waaronder Rhian Ket. De ex-schaatser vertegenwoordigt bij het ISU-congres niet alleen de KNSB, maar ook de atletenvereniging.

Het voorstel van de KNSB werd met 51 tegen 28 stemmen verworpen. 19 landen onthielden zich van stemming of stemden neutraal.

“Ontzettend jammer dat dit voorstel het niet heeft gehaald”, benadrukt Sanders. “Het rijden in pakken met een eigen kleur en design/sponsoruitingen was een grote wens van de VPS. Maar je merkt dat een vernieuwing als dit voor sommige landen nog een brug te ver is. Diverse ’echte’ schaatslanden kregen we gelukkig mee. Ik durf dan ook gerust te stellen dat ’het zaadje is geplant’. Het onderwerp komt later dit congres nog een keer ter sprake en we zijn hoopvol dat er ruimte gaat komen voor een internationale pilot aankomend seizoen.”

Meer nieuws over het ISU Congres in Dublin

Foto: Soenar Chamid

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?