Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Meer sportplezier door een gezonde leefstijl!

Gepubliceerd dinsdag 23 mei 2017
Als trainer ga je uit van het talent en de interesses van je sporters. Je zet ze in hun kracht en laat ze plezier en succes ervaren in de sport. Zo lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, gezondheid en blijvende sportdeelname van het kind.

Diëten zorgen er voor dat je snel afvalt, maar het kan ook ten koste gaan van een gezonde voeding en van je spieren. Ook kan het leiden tot minder energie, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het is dus belangrijk om niet te focussen op afvallen, maar ook op het hebben van een gezonde leefstijl.

Als trainer bij een sportvereniging kun je hier een grote stimulerende rol in spelen. De scholing ‘Trainen en coachen van jeugd gericht op een gezonde leefstijl‘ geeft handvatten om kinderen op jonge leeftijd al bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Dit zorgt voor een betere gezondheid op de langere termijn, waardoor jeugd actiever en vitaler is.

Wat kun je nadat je training gevolgd hebt?

Je kunt een belangrijke (voorbeeld)rol spelen in het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de kinderen en jongeren die jij traint. Je bent je bewust van de motieven van de doelgroep bij het maken van keuzes voor voeding en bewegen.

Leerdoelen

De scholing wordt ondersteund door een e-learning module met een zelfscan, praktijkvoorbeelden, informatie en een tweetal praktijkopdrachten.

Interesse in de scholing? Kijk dan op de website van de Academie voor Sportkader of stuur een e-mail naar [email protected].

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?