Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Lintjes voor trouw bestuursduo jubilerende IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen

Gepubliceerd donderdag 8 november 2018

Hun IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen bestaat vijftig jaar. Samen zijn ze ruim tachtig jaar actief voor die vereniging. Woensdag kregen Bert van Leussen (72) en Derk Jan Wennemars (71) beiden een koninklijke onderscheiding voor hun trouwe inzet. Daar waren ze blij mee, al is vrijwilligerswerk voor hen de gewoonste zaak ter wereld. “Dat doe je gewoon.”

Van Leussen en Wennemars waren naar het clubgebouw van Stokvisdennen gelokt met de smoes dat vanwege het gouden jubileum een verse bestuursfoto moest worden gemaakt. Groot was hun verrassing toen ze zelf het middelpunt werden van een feestje met een kantine vol leden van de ijsclub, familie en vrienden.

Loco-burgemeester Ruud van Leeuwen speldde eerst Bert van Leussen zijn lintje op. Hij mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen, onder meer omdat hij al sinds 1986 bestuurslid en vrijwilliger is van IJsclub Stokvisdennen. Van 1988 tot 2010 was Van Leussen ook secretaris van het Gewest Overijssel van de KNSB.

Derk Jan Wennemars, de vader van schaatsers Erben en Freddy, is al sinds 1970 actief bij Stokvisdennen als bestuurslid, ijsmeester en beheerder van de ijsbaan. Daarnaast zet(te) hij zich vrijwillig in voor voetbalclub ASC ’62 en woonzorgzcentrum Rosengaerde. Ook Wennemars werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jubileumweek
Met de dubbele koninklijke onderscheiding beleefde IJsclub Stokvisdennen een mooie start van een bijzondere jubileumweek. De vereniging uit Dalfsen is vijftig jaar oud en springlevend. De club telt zo’n 2200 leden, van wie er 100 actief zijn als recreatief of wedstrijdschaatser.

Oud-wereldkampioen Erben Wennemars en zijn broer Freddy zijn beiden als trainer betrokken bij de schaatstrainingsgroep van Stokvisdennen, die onlangs nog met liefst 27 overwegend jeugdige leden op trainingskamp naar Inzell is geweest. In winters dat de eigen natuurijsbaan niet open kan, organiseert de club steevast een schaatsmiddag voor alle plaatselijke basisscholen op IJsbaan De Scheg in Deventer.

De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor een grote vereniging als Stokvisdennen, ‘een club waar de temperatuur stijgt als het kwik daalt’. Die club viert zijn jubileum zaterdag 10 november met een receptie en aansluitend een jubleumfeest/reünie, alleen bestemd voor genodigden. Een week later, op 17 november, gaat de hele club samen schaatsen op IJsbaan De Scheg in Deventer.

Ondertussen hopen de koninklijk onderscheiden Van Leussen en Wennemars dat het deze winter weer eens ouderwets gaat vriezen. Samen met alle andere vrijwilligers zullen zij ervoor zorgen dat natuurijsbaan Stokvisdennen dan in orde is voor maximaal schaatsplezier. En wie wil weten waar de naam van de ijsclub vandaan komt, is het antwoord simpel: de ijsbaan ligt op een weiland naast de Vecht bij een rij dennen op het land van… boer Stokvis.

Foto: Derk Jan Wennemars (links) en Bert van Leussen.

 

 

 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?