Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad verliest in Fons Heems (63) een aimabel en betrokken bestuurder    

Gepubliceerd woensdag 11 juli 2018

Fons Heems, die jarenlang actief was als bestuurder binnen de KNSB, is tijdens een zondagse fietsrit plotseling overleden aan een hartstilstand. Reanimatie bleek tevergeefs. Binnen de KNSB is verslagen gereageerd op het nieuws.

Sinds 2010 was Fons een gewaardeerd lid van de Ledenraad. Binnen dat hoogste orgaan van de KNSB vertegenwoordigde hij het gewest Gelderland, waarin hij al vijftien jaar actief was als penningmeester, secretaris en sinds kort ook voorzitter.

Fons stond binnen de schaatswereld bekend als een bestuurder die mensen kon stimuleren en enthousiasmeren. Jarenlang zette hij die kwaliteiten in als preses van de Nijmeegse Schaatsvereniging. Ook binnen het gewest Gelderland toonde Fons zich een man die mensen kon binden. Hij werd een van de voortrekkers van het Gewest Oost, dat zal ontstaan uit een fusie van de gewesten Gelderland en Overijssel. Zijn overlijden betekent voor dat proces een flinke aderlating.

Fons was een ware optimist, die met tact veel zaken voor elkaar kreeg. Hij ging zorgvuldig om met de mensen die bij een proces betrokken waren. Die eigenschappen kenmerkten ook zijn optreden in de Ledenraad van de KNSB. Fons was kritisch, maar stelde zich altijd constructief op.

“We verliezen in Fons een aimabel en betrokken bestuurder”, reageert Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB. “Hij was een man die zich met grote kennis van zaken voor de schaatssport heeft ingezet. Fons bracht mensen bij elkaar, wat bijgedragen heeft aan het huidige, positieve klimaat binnen de Ledenraad. Samen voor het schaatsen, dat bracht hij in de praktijk. We zullen zijn opbouwende bijdragen missen.”

Fons Heems, die woonde in Berg en Dal, was niet alleen actief achter de bestuurstafel. Hij schaatste ’s winters elke maandagavond zijn rondjes op het ijs van Triavium in Nijmegen. Zomers hield hij al fietsend zijn conditie op peil. Tijdens een van die trainingsritjes kwam op 8 juli onverwacht een einde aan Fons’ leven, drie dagen voor zijn 64steverjaardag. Zijn uitvaart is komende vrijdag (13 juli) in de Heilig Landstichting.

 

 

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?