Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB stelt jaarplan en begroting 2019-2020 vast  

Gepubliceerd maandag 1 juli 2019

De Ledenraad van de KNSB heeft het jaarplan en de begroting voor 2019-2020 vastgesteld. ‘Samen(werken) voor het schaatsen’ blijft ook in het nieuwe jaar het motto van de KNSB.

In het jaarplan staan transparantie en een heldere rolverdeling centraal, als basis voor een goede samenwerking in de schaatswereld. Goede en duidelijke communicatie met alle betrokken partijen en geledingen blijft van groot belang en krijgt komend jaar extra aandacht.

De KNSB streeft, zo blijkt uit het jaarplan, naar stabiele sponsorinkomsten. Dat wil de schaatsbond bereiken door het aantrekken van nieuwe (hoofd)sponsors en het verder versterken van de relaties met huidige sponsors en partners.

In sportief opzicht blijft het doel om het beste langebaanland ter wereld te blijven en onze goede positie in het shorttrack verder te versterken op weg naar de Spelen van Beijing 2022. Ook bij het inlineskaten en kunstrijden wil de KNSB op wereldniveau weer aansprekende resultaten gaan neerzetten. Talentontwikkeling krijgt extra aandacht.

Het afgelopen seizoen hebben wij ruim 250.000 schoolkinderen bereikt, die IJSTIJD! en SKATETIJD! kennis maakten met het plezier van schaatsen en inlineskaten. Uiteindelijk moet dit leiden tot meer jeugdleden bij verenigingen. Hier gaan we het komend jaar nog meer de nadruk op leggen.

In het nieuwe seizoen zal het opleidingsaanbod van de KNSB worden versterkt om te zorgen voor meer technisch en organisatorisch kader binnen het schaatsen.

Dit alles wil de bond bereiken in een situatie waarin wordt samengewerkt met plezier en respect voor elkaar. De KNSB blijft zichzelf ontwikkelen, maar zorgt er vooral ook voor dat de financiële resultaten onder controle en op orde blijven. Dat lukt de laatste jaren uitstekend: de bond verwacht voor het derde jaar op een rij zwarte cijfers te schrijven.

De KNSB gaat het nieuwe seizoen in met een begroting die mikt op een positief resultaat van ruim 300.000 euro. Dat geld zal worden benut om het weerstandsvermogen van de KNSB aan te sterken tot 2,4 miljoen euro. De Ledenraad stelde jaarplan en begroting 2019-2020 unaniem vast en sprak zijn waardering uit voor het huidige financiële beleid van de KNSB.

Het vertrek van KPN als hoofdsponsor, medio 2020, heeft nog geen invloed op deze begroting. Het proces om een nieuwe Partner voor Schaatsend Nederland te vinden is in volle gang. Op vele fronten worden gesprekken gevoerd.

“Wij zijn vol vertrouwen dat we een uitstekende opvolger vinden”, zegt directeur-bestuurder van de KNSB Herman de Haan. “Schaatsen is onverminderd populair, óók bij het jongere publiek, en heeft een grote commerciële waarde. Onze sport is een uitstekend podium voor bedrijven om de harten van het Nederlands publiek te veroveren.”

De Ledenraad nam afscheid van notuliste Amajanti van de Beek, die in de bloemetjes werd gezet door Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB. 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?