Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB keurt positieve jaarrekening 2018-19 goed

Gepubliceerd zaterdag 14 december 2019

De Ledenraad van de KNSB heeft vandaag de jaarrekening 2018-2019 goedgekeurd. De schaatsbond heeft een financieel solide seizoen achter de rug, dat kon worden afgesloten met een positief resultaat van 730.000 euro. Dat geld gaat in de weerstandskas, die snel groeit naar de gewenste omvang van 3 miljoen euro.

Voor het tweede jaar achter elkaar schrijft de KNSB weer zwarte cijfers. Dit resultaat is behaald door het aantrekken van nieuwe sponsors, begrotingsdiscipline en goed financieel management. Het gehele boekjaar is gestuurd op nieuwe inkomsten en kostenbewaking, waarbij het realiseren van de ambities en doelstellingen steeds voorop bleef staan.

De Ledenraad kreeg van directeur-bestuurder Herman de Haan gedetailleerd inzicht in de geboekte resultaten. De waardering voor het verrichte werk bleek groot, hetzelfde geldt voor het vertrouwen in het financiële beleid en daarom klonk vanuit de Ledenraad enkele malen applaus. De jaarrekening werd dan ook unaniem goedgekeurd.

Een publieksvriendelijke versie van het KNSB Jaarverslag 2018-2019 is hier beschikbaar.

De KNSB heeft in 2018-2019 weer belangrijke stappen voorwaarts gezet naar een gezonde sportbond waarvan de continuïteit is gewaarborgd. Het financieel perspectief is weer positief en de onderlinge samenwerking binnen de schaatssport is sterk verbeterd. De cultuur van ‘samen voor het schaatsen’ krijgt een duurzame verankering.

De resultaten van 2018-2019 geven veel vertrouwen, vooral ook omdat velen binnen de bond en breder binnen de schaatssport eendrachtig samenwerken aan de toekomst van het schaatsen en inlineskaten in Nederland.

“Ook dit seizoen staat ons weer een aantal uitdagingen te wachten, met niet in de laatste plaats het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor”, aldus Herman de Haan. “Met de aanhoudende sportieve successen en het plezier dat kinderen en recreanten beleven aan schaatsen als overtuigende argumenten gaat ons dat zeker lukken.”

Foto: De Ledenraad nam afscheid van Albert Kalk, die het gewest Groningen negen jaar heeft vertegenwoordigd. Hij werd hiervoor bedankt en in de bloemetjes gezet door Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?