Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB geeft goedkeuring aan nieuwe statuten en omarmt nieuw lidmaatschapsmodel

Gepubliceerd zaterdag 20 december 2014

Met de verankering van het nieuwe bestuursmodel in statuten en de omarming van een nieuw lidmaatschapsmodel heeft de KNSB tijdens de 10e Ledenraad, oftewel de 141ste Algemene Vergadering, op De Vechtsebanen in Utrecht opnieuw twee belangrijke stappen gezet in het realiseren van het strategische beleidsplan de KNSB op weg naar 2020.

Met de aanname van de nieuwe statuten is de KNSB klaar voor de uitrol van het nieuwe besturingsmodel, waarin een Raad van Toezicht, de Ledenraad en een directeur-bestuurder de centrale organen zullen zijn. De werving en selectie van de directeur-bestuurder en de leden van de Raad van Toezicht zijn inmiddels in volle gang. Ook aan het transitieplan voor de werkorganisatie wordt hard gewerkt. Het komende half jaar moeten daar definitieve klappen op gegeven worden. Na de invoering van het model zal na een periode van maximaal vier jaar de bestuurlijke organisatie opnieuw worden geëvalueerd.

Ook om een nieuw lidmaatschapsmodel wordt al jarenlang geroepen. In een duidelijk veranderde maatschappij sluit het huidige lidmaatschapsmodel niet meer aan op de diversiteit aan behoeften bij verenigingen en (schaats)consumenten. De KNSB wil dan ook toe naar gedifferentieerde lidmaatschapspakketten, zodat diensten op maat geleverd kunnen worden. Een goede registratie van leden is ook een belangrijk aandachtspunt. Dit is van belang voor de subsidieverstrekking vanuit NOC*NSF.
De KNSB hoopt het nieuwe lidmaatschapsmodel per 1 juli 2015 te implementeren.

In het agendapunt ’beleidskaders 2015-2016’ schetste Paul Sanders dat de bond er financieel goed voor staat. “We varen scherp aan de wind, dat wel”, aldus de algemeen directeur van de KNSB. “We hebben in de achterliggende periode veel besparingen gerealiseerd, maar je merkt wel dat de rek er uit. Omdat we in het seizoen 2015-2016 geen groot internationaal langebaantoernooi van de ISU hebben toegewezen gekregen en het ook in de jaren daarna geen vanzelfsprekendheid is dat we grote toernooien krijgen, zullen we de organisatie meer flexibel moeten inrichten en zijn we ook op zoek naar nieuwe verdienmodellen.”
Behalve het verhogen van de efficiency en effectiviteit zal de KNSB ook meer ’vraag gestuurd’ gaan werken. Goed luisteren naar wat de verenigingen en de consumenten willen.
Ook zal de KNSB haar internationale activiteiten verder uitbreiden. De samenwerking die begin november tijdens de Nederlandse handelsmissie in Zuid-Korea met de Koreaanse schaatsbond werd getekend, is wat dat betreft een mooi begin.

Voor de rondvraag werd Albert Hazelhoff voor zijn jarenlange inzet voor de schaatssport benoemd tot lid van verdienste. De Fries had jongstleden juni tijdens de 9e Ledenraad al afscheid genomen als secretaris, een functie die Hazelhoff zeven en een half jaar bekleedde. “Maar Albert bleef betrokken als adviseur voor het meedenken en opzetten van de nieuwe statuten. Dus in feite was hij nog gewoon als KNSB’er aan het werk”, benadrukte voorzitter Roel Dekker bij het uitreiken van de erespeld.

Foto: Albert Hazelhoff benoemd tot lid van verdienste | Huub Snoep

 

 

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?