Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB benadrukt belang van talentontwikkeling

Gepubliceerd vrijdag 26 april 2019

Om als schaatsland bij de wereldtop te blijven, blijft het herkennen en ontwikkelen van talent van groot belang. De Ledenraad van de KNSB stond donderdagavond uitgebreid stil bij de toekomst van die talentontwikkeling in het Nederlandse schaatsen.

Duidelijk is dat het belang van talentontwikkeling breed wordt onderstreept. De Ledenraad kreeg van technisch directeur Remy de Wit een update over de stappen die  binnen de Regionale Talentencentra (RTC’s) worden gezet om de aanpak te stroomlijnen. Zo worden coaches worden beter begeleid en is er financiële stabiliteit gecreëerd. Op vele fronten wordt in talentontwikkeling geïnvesteerd. Onder andere in een digitaal talentdossier, dat gaat helpen om kwaliteiten van rijd(st)ers nog beter te herkennen en ontwikkelen.

Begroting
De talentontwikkeling op lokaal niveau kwam aan de orde toen directeur-bestuurder Herman de Haan de Ledenraad meenam in de ontwikkeling van jaarplan en begroting voor 2019-2020. De financiële insteek is om volgend jaar weer een positief resultaat te begroten, zodat de weerstandskas van de KNSB verder kan groeien. De definitieve begroting zal worden vastgesteld in de Ledenraad van 29 juni.

In zijn dertigste vergadering ging de Ledenraad akkoord met een wijziging van de nationale wedstrijdreglementen inline-skaten. Ook zijn de regels voor bondsonderscheidingen aangepast. Dit betekent onder meer dat voortaan ook een olympische titel op teamonderdelen aanleiding kan zijn voor het uitreiken van de Gouden Speld van de KNSB als een schaatser zijn/haar carrière beëindigt.

Tot slot stond de Ledenraad stil bij de komst van Icederby, het evenement waarin shorttrackers en langebaanschaatsers tegen elkaar racen op een baan van 220 meter. De eerste wedstrijd is voor komende winter aangekondigd in Thialf. De KNSB-directie wil hieraan meewerken, mits aan diverse garanties wordt voldaan. Gesprekken over samenwerking moeten nog starten. De Ledenraad zal die ontwikkelingen met een positief kritische houding nauwgezet volgen.

Meer nieuws

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

KNSB geeft vader Sjoukje Dijkstra postuum zijn NK-titel terug

Vacature: Competitieleider Marathonschaatsen en Inlineskaten bij de KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?