Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad akkoord met financiële verplichtingen overeenkomst tussen KNSB en convenantgroep

Gepubliceerd donderdag 27 oktober 2016

De Ledenraad van de KNSB is vanavond tijdens haar vergadering in Utrecht akkoord gegaan met de financiële verplichtingen die de overeenkomst tussen de KNSB, de teams, de atleten en de gewesten (de laatste drie verenigd in de convenantgroep) dit en volgend seizoen op de begroting van de KNSB heeft.

De Ledenraad kwam op De Vechtsebanen voor het eerst sinds de installering van de Raad van Toezicht en de benoeming van directeur-bestuurder Theo Fledderus als nieuw bestuursmodel bijeen. RvT-voorzitter Pieter de Kroon zat de vergadering voor.

Behalve de goedkeuring van de begrotingswijziging voor het inmiddels gestarte boekjaar en de financiële verplichtingen die de overeenkomst voor het seizoen 2017-2018 heeft, ging de Ledenraad ook akkoord met de inrichting van een “Commissie Duurzame inrichting van de SchaatsSport”.

De Raad van Toezicht gaat deze Commissie samenstellen met stakeholders met kennis en achtergronden uit de gehele schaatssport. De wens van de vergadering is dat deze Commissie zo snel mogelijk gaat starten. In deze Commissie is in ieder geval de inbreng vanuit de gewesten, atleten, merkenteams en bondsbureau verzekerd. Verder kan daar waar gewenst specifieke expertise toegevoegd worden. Een procesbegeleider moet het project gaan begeleiden.

 

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?