Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kwaliteitsimpuls voor KCThialf met nieuwe hoofdsponsor Klaverblad

Gepubliceerd donderdag 30 november 2017

Kunstschaatsclub Thialf is in een korte periode dankzij een gedegen beleid uitgegroeid tot een stabiele vereniging, met een groeiend ledenaantal. De inspanningen werden onlangs beloond met de komst van Klaverblad Verzekeringen als hoofdsponsor. Het verhaal van KCThialf toont aan dat je met een goede visie, creativiteit en hard werken veel kunt bereiken.

Klaverblad Verzekeringen organiseerde eerder dit jaar in het noorden en oosten van Nederland een actie voor amateurverenigingen op het gebied van zowel sport als cultuur. KCThialf deed mee aan de winactie en kreeg uiteindelijk een sponsorcontract aangeboden. “We zijn natuurlijk hartstikke blij met Klaverblad Verzekeringen als hoofdsponsor. We delen dezelfde visie en kunnen veel bereiken samen”, zegt Joost de Ruig, voorzitter van KCThialf.

De kunstschaatsclub heeft al een tijdje de wind in de zeilen. Het ledenaantal groeide de afgelopen jaren gestaag en de club viel ook op met goede sportieve prestaties. De Ruig ziet de samenwerking met Klaverblad Verzekeringen als een beloning voor de inspanningen die zijn geleverd.

“We hebben eigenlijk pas vlak voor de deadline onze motivatie opgestuurd. We lazen over de actie in de KANS-nieuwsbrief van de KNSB en het trok onze aandacht. Binnen de club was het vinden van sponsoren en het omschrijven van onze identiteit een van de speerpunten. Deze actie van Klaverblad kwam daarom op het juiste moment.”

Asterix

Bij KCThialf werd goed nagedacht over welk verhaal men wilde vertellen. “We hebben ons gepresenteerd als een Gallisch dorpje en verwerkten zelfs een afbeelding van Asterix op kunstschaatsen in onze presentatie. Het zwaartepunt van kunstschaatsen ligt in de zuidelijke helft van het land en ook binnen Thialf zijn we ten opzichte van de andere schaatssporten maar een kleine speler. We zijn dan ook een beetje vreemde, maar wel dappere eend in de bijt. De moraal van ons verhaal was: ‘doe maar gewoon, werk met plezier aan goede prestaties en dan val je vanzelf wel op’. Dat sluit prima aan bij waar Klaverblad voor staat.”

Investeren

Klaverblad Verzekeringen heeft zich voor vier jaar verbonden aan KCThialf. Volgens De Ruig zijn de effecten van het partnership al direct zichtbaar. “Het grootste deel investeren we in extra trainingsuren, meer begeleiding in kürtrainingen, in opleidingen, in clubtenues en in attributen voor kracht- en stabiliteitstraining. Daarnaast kunnen we nu een showteam aankleden, dat deze winter verschillende demonstraties kan geven op lokale ijsbanen.”

“Dankzij de bijdrage van Klaverblad hebben we een kwaliteitsimpuls gekregen. We hebben nu meer te bieden, meer dan letterlijk elke euro besteden aan ijs en trainers. De kers op de taart zeg maar. De impact blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat we volgend jaar – als Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is – met extra subsidie een ijsshow mede kunnen organiseren.”

Vruchten afgeworpen

KCThialf profiteert ook van de kennis en relaties die Klaverblad Verzekeringen heeft. “Ze denken goed mee en willen echt een relatie aangaan met ons. Daarnaast faciliteert Klaverblad samenwerkingen tussen andere clubs die ze sponsoren. Zo willen wij ons demonstratieteam begeleiden met livemuziek. We zijn nu op zoek naar een muziekvereniging of fanfarekorps, die ook Klaverblad als hoofdsponsor heeft.”

De Ruig denkt dat met de (financiële) hulp van Klaverblad Verzekeringen KCThialf echt de volgende stap in de ontwikkeling van de nog jonge club kan zetten. “De afgelopen jaren groeiden we al tegen de stroom in. Zowel qua ledenaantal als qua prestaties en show was een stijgende lijn te zien. We waren goed bezig en de steun van Klaverblad geeft echt een kwaliteitsimpuls. Onze leden en de ouders van jeugdleden herkennen dat ook. De inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van inkomsten werven? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo genereert IJsclub Stokvisdennen extra inkomsten met de verhuur van hun accommodatie en verzekerde IJsclub Nederhorst den Berg zich van een langer bestaan door tien jaar geleden een ijsbaan te kopen en die te exploiteren in het gelijknamige dorp.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?