Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kunstrijdster Lindsay van Zundert mist Zagreb vanwege positieve coronatest

Gepubliceerd zaterdag 4 december 2021
Kunstrijdster Lindsay van Zundert, gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Beijing, is positief getest op corona. Hierdoor zit de 16-jarige schaatsster uit Etten-Leur sinds gisteren vijf dagen thuis in quarantaine. Ze moet afzien van deelname aan de Golden Spin in Zagreb, een internationale wedstrijd die van 10 -12 december wordt verreden.

“Superjammer”, zegt Lindsay. “De laatste weken heb ik hard gewerkt om vooral mijn vrije kür nog beter onder de knie te krijgen. Die had ik heel graag gereden bij de Golden Spin, maar dat kan nu dus niet. Dat is balen, vooral omdat ik me helemaal niet ziek voel of zo. Maar helaas, niks aan te doen…”

Van Zundert kampte begin deze week wel met lichte klachten. Een eerste (antigeen)test, bij zowel haarzelf als de mensen in haar naaste omgeving, was echter negatief. Omdat ze ook wat geur- en smaakverlies kreeg, werd in overleg met de KNSB besloten alsnog een PCR-test te laten afnemen. Daarvan kwam de uitslag gisteravond binnen: positief.

Omdat ze nu thuis in quarantaine moet, zal Van Zundert enkele ijstrainingen missen. “Gelukkig kan ik thuis oma’s kamer gebruiken om mijn off-ice oefeningen te doen”, zegt ze. “Dus als ik me verder goed blijf voelen, hoef ik niet eens zo veel trainingen te missen.”

Vorige week werd officieel bekend dat Lindsay van Zundert naar de Olympische Spelen mag, als eerste Nederlandse kunstrijdster sinds Dianne de Leeuw in 1976 (Innsbruck). De laatste wedstrijd die Van Zundert reed was de NRW Trophy in het Duitse Dortmund, die ze begin november voor de tweede keer op haar naam schreef.

Nu de Golden Spin in Zagreb uit haar programma moet worden geschrapt, is het Europees Kampioenschap in Tallinn de eerstvolgende wedstrijd waarin Lindsay op het ijs zal staan. Dat EK in de Estse hoofdstad wordt verreden van 10 t/m 16 januari. Het is nu meteen de eerste en tevens laatste krachtproef voordat de Brabantse naar Beijing zal afreizen.

De Spelen worden gehouden van 4 t/m 20 februari en het kunstrijden voor dames staat gepland op 15 februari (korte kür) en 17 februari (vrije kür). Van Zundert: “Die twee data heb ik rood omcirkeld in mijn agenda. Dat is een droom die uitkomt en daar verandert deze corona helemaal niks aan, echt niet.”

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?