Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kunstrij jurylid Aart Blok neemt na 32 jaar afscheid

Gepubliceerd dinsdag 27 maart 2018

Op 23,24 en 25 maart werden in Den Bosch de Kunstrij Finales gereden. 354 Deelnemers in de disciplines Solo, Artistic Skate en Synchroon schaatsen gaven hun beste optredens van het jaar en streden om verschillende titels in het kunstrijden. Op zaterdag werden de kampioenschappen Artistic Skate en Synchroon schaatsen verreden. Aansluitend op deze finale heeft met name de discipline Synchroon afscheid genomen van een jarenlang voorvechter van deze tak van kunstrijden waarvan we hopen dat deze in 2022 ook Olympisch zal zijn.

Aart Blok startte zijn schaatsloopbaan als solo schaatser, hij nam hiervan afscheid in 1986. Bij zijn afscheid werd Aart door Sjoukje Dijkstra gevraagd of hij zich wilde bekwamen in het jureren. Precies 32 jaar later, neemt hij afscheid van zijn geliefde sport. Op het ijs, tussen de 8 teams synchroon schaatsen die Nederland op dit moment telt, werd hij toegesproken door de voorzitter van de sectie Kunstrijden, Gerda Noordhoek. Zij bedankte hem voor zijn tomeloze inzet voor het kunstrijden, 32 jaar jurylid en 25 jaar voortrekker voor de discipline synchroon schaatsen. Hij werkte mee aan de oprichting van Kunstrijvereniging de Drechtsteden, zat vele jaren in de technische commissie Kunstrijden en bekwaamde zich tot een graag gezien internationaal jurylid Synchroon.Het kunstrijden en zeker het synchroon zal hem missen aan de baan.

Aart Blok: “Als er ooit advies nodig is of er zijn vragen, dan ben ik altijd bereid om mee te blijven denken. Ik ben trots op wat er nu bereikt is in het synchroon schaatsen in Nederland. Ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen. Ik wens alle teams veel goeds en voorspoed!”
De teams bedankte hem met een luidkeels “Aartje bedankt!”
In september geeft Aart nog een seminar/masterclass voor juryleden en trainers waarin hij zijn ervaringen en deskundigheid wil delen. Blok: “Ik ben nu eenmaal een onderwijsman”.

Op de foto Aart Blok die wordt toegesproken door Gerda Noordhoek. Naast Aart Blok ook met bloemen, de  tevens afscheid nemende Stephan Brockbernd. Ook Stephan neemt na jarenlang, met veel passie en loyaliteit, diverse vrijwillige functies bij de sectie Kunstrijden van de KNSB te hebben vervuld afscheid. Namens de KNSB zowel Aart als Stephan bedankt voor jullie inzet!

Foto: Piet van Es

 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?