Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KPN NK’s Marathon en 100 meter Inlineskaten Naaldwijk gaan niet door

Gepubliceerd donderdag 19 maart 2020

De KPN NK’s Marathon en 100 meter Inlineskaten, die voor 1 juni op de kalender stonden, gaan niet door. De organisatie heeft dit in overleg met de KNSB besloten. Reden: de coronacrisis heeft zo’n impact op de economie en het dagelijks leven in het Westland, dat het organiseren van zo’n sportevenement voorlopig niet van de grond komt.

De organiserende verenigingen HVHW en IJsclub Eendracht hebben dit besluit met pijn in het hart genomen. Voor het eerst sinds 2003 zou het Westland het skeelerpeloton ontvangen voor een NK. De organisatie keek er naar uit en voorbereidingen waren in volle gang, maar de coronacrisis slaat in het Westland hard toe en raakt nu dus ook dit skeelerevenement. De betrokken verenigingen willen de organisatie van deze NK’s in de toekomst, mogelijk al volgend jaar, graag weer oppakken.

De 100 meter zou, na een jaar te zijn geschrapt, terugkeren als onderdeel van een nationaal kampioenschap. Dat is nog steeds de intentie van de KNSB. Waar en wanneer deze NK’s nu worden gehouden is nog niet bekend.

Deze week besloot de KNSB al om alle inlineskatewedstrijden op te schorten tot 1 mei. Op 12 april wordt bekeken wanneer het seizoen wel kan beginnen. “Dan hopen we ook meer duidelijkheid te hebben over de NK’s Marathon en 100 meter”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager Inlineskaten van de KNSB. “We gaan hard op zoek naar een alternatieve locatie én datum.”

Overigens gaan de voorbereidingen voor de andere NK’s Inlineskaten gewoon door. Het is natuurlijk afwachten hoe lang de coronacrisis aanhoudt, maar op de kalender blijven staan: de KPN NK Baan/Weg in Oldebroek (21 – 23 mei) en het Open NK Inlineskaten over 100 kilometer in Hallum (22 augustus).

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?