Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB zet volgende stap in bestuurlijke structuur: opstellen profiel voor werving directeur-bestuurder

Gepubliceerd maandag 16 januari 2017

Nadat de KNSB op 1 oktober 2016 gestart is met een nieuwe bestuurlijke structuur, waarbij er een Raad van Toezicht is aangesteld, wordt nu ook de volgende stap gezet: het opstellen van een profiel voor de functie van de directeur-bestuurder en de invulling daarvan.

Tijdens de overgang naar het Raad van Toezicht model is besloten dat interim-directeur Theo Fledderus deze functie invult tot 1-7-2017. De volgende stap is het opstellen van het profiel van de directeur-bestuurder passend bij de nieuwe structuur. De KNSB gaat dit in samenspraak met haar stakeholders doen. Het profiel vormt de basis voor de zoektocht naar de meest passende persoon, die gedurende een langere periode de KNSB richting gaat geven.

Pieter de Kroon (voorzitter Raad van Toezicht): ”Theo heeft een belangrijke klus geklaard in en na een financieel moeilijke periode. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor al zijn inzet en de resultaten die zijn bereikt. Theo is aangetrokken op een moment dat de KNSB met een fiks begrotingstekort kampte. Hij is erin geslaagd de vereniging weer terug op het goede spoor te krijgen.”

De KNSB hoopt in februari het nieuwe profiel gereed te hebben. Het streven is na afloop van het lopende schaatsseizoen een vaste directeur te kunnen benoemen. Tot die tijd blijft Theo Flederus aan als directeur.

 

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?