Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB zet in op talentontwikkeling

Gepubliceerd woensdag 11 juli 2012

Met een nieuwe opzet en verdeling van functies en taken speelt de KNSB nadrukkelijk in op versterking van de talentontwikkeling bij het langebaanschaatsen. De verbinding tussen onderzoek en beleid enerzijds en de alledaagse praktijk anderzijds wordt versterkt. Programmamanager talentontwikkeling Jeroen van der Lee zal naast zijn huidige functie binnen de schaatsbond actief worden als trainer coach voor de talenten. Samen met Erik Bouwman zullen zij verantwoordelijk zijn voor de programma’s en trainingen van Jong Oranje en talentvolle A en B junioren en neo-senioren.  

Een belangrijke taak voor het duo wordt het verder versterken van de samenwerking met de gewestelijke en regionale trainers en het implementeren van het meerjaren opleidingsplan en het talent volgsysteem. Samen met de nog aan te stellen nieuwe disciplinemanager langebaan zullen Bouwman en Van der Lee ook meewerken aan de implementatie van een nieuwe infrastructuur voor talentontwikkeling en onderwijs.

Arie Koops, directeur sport van de KNSB, is blij met de versterking van de talentontwikkeling binnen de schaatsbond: “Vooral de samenwerking en de kennisdeling met de regionale en gewestelijke trainers zien we als een belangrijke pijler, waarmee we niet alleen de theorie naar de praktijk brengen, maar ook trainers waar nodig gaan ondersteunen met het meerjaren opleidingsplan, het digitale talent volgsysteem en de innovatieve ‘StarToTalentmodule’.” Om te vervolgen: “Belangrijk is dat er van laag naar hoog een eenduidige opleidingslijn ontstaat, waardoor talent nog beter ontwikkeld kan worden.”

Met bovenstaande invulling wordt een start gemaakt met de ontwikkeling van een centrale visie op talentontwikkeling en de daarbij behorende structuur, hetgeen aansluit bij het beleidsdocument “De KNSB op weg naar 2020”.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?