Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB wijzigt statuten en modelstatuten voor verenigingen

Gepubliceerd vrijdag 23 februari 2018

In de Ledenraad van 5 februari 2018 is de akte van statutenwijziging door de Ledenraad vastgesteld. De nieuwe statuten van de KNSB zijn vanaf heden beschikbaar.
De KNSB sluit zich op de onderdelen doping, matchfixing en seksuele intimidatie aan bij het Instituut voor de Sportrechtspraak. Om deze aansluiting te realiseren was een statutenwijziging vereist. In dat kader is er ook een wijziging doorgevoerd in het wedstrijdreglement algemene bepalingen en het reglement op de Bondsrechtspraak. Doordat de wijzigingen ook doorwerken op verenigingsniveau, zijn ook de modelstatuten van de KNSB hierop aangepast.

Modelstatuten verenigingen
De KNSB is verplicht om ervoor te zorgen dat deze wijziging op verenigingsniveau bekend is en ook doorwerkt in de (model)statuten van de verenigingen. Dit betekent echter niet dat alle verenigingen per direct hun statuten moeten aanpassen, maar wel dat alle nieuwe verenigingen en verenigingen die hun statuten gaan wijzigen gebruik maken van de nieuwe bepalingen.
Enkele overige wijzigingen in de modelstatuten:
– Het bestuur van de vereniging was verplicht om één keer per jaar opgave te doen van de leden. Dat is gewijzigd naar de huidige situatie: dit staat omschreven in het KNSB Reglement Ledenopgave.
– De KNSB vereniging kent vier soorten leden: seniorleden, juniorleden, leden van verdienste en ereleden. Voorheen had de vereniging voor de juniorleden drie opties aan formuleringen om op te nemen in de statuten. Dat is eruit gehaald en daar staat nu een vaste bepaling opgenomen.

De procedure tot het lidmaatschap van de KNSB is ongewijzigd.
Een aantal verenigingen heeft zich in de afgelopen periode gemeld om lid te willen worden van de KNSB. Vanwege de nieuwe KNSB statuten en Modelstatuten verenigingen heeft dit traject vertraging opgelopen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met deze verenigingen.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?