Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB trekt Arjan Smit aan als Disciplinemanager Inline-skaten

Gepubliceerd woensdag 28 november 2012

Arjan Smit (34) wordt bij de KNSB per 1 januari 2013 Disciplinemanager inline-skaten. De Nijevener gaat de nieuwe topsportstructuur voor het inline-skaten invoeren en wordt daarnaast onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van de coaches, de opzet van de selectienormen en het formeren van de selecties voor EK en WK.

Smit, die interim Disciplinemanager Wilf O’Reilly opvolgt, is geen onbekende in de inline-wereld. De Nijevener werd in de periode 1999-2005 liefst zeven keer op rij nationaal kampioen op de marathon. Op het WK in 2002 in Oostende haalde Smit met zilver op de puntenkoers zijn beste mondiale resultaat. Smit, die afgelopen zomer nog actief was als wedstrijd-inliner, was daarnaast ook een topper als marathonschaatser, met de nationale titel op kunstijs in 2006 als beste resultaat.

Arie Koops, directeur sport van de KNSB, is blij met de aanstelling van Arjan Smit. “Het sluit aan bij onze visie dat we ex-sporters graag betrekken bij de ontwikkeling van de sport. Zowel bij bestuurlijke zaken als binnen de diverse disciplines. Met onder andere Wilf O’Reilly, Jeroen Otter, Karen Venhuizen, Yvonne van Gennip, Erik Bouwman, Dave Versteeg en Emiel Kluin en nu dus Arjan Smit kunnen we de sport beter maken.

Arjan komt bovendien uit twee verschillende disciplines, inline-skaten en marathon. Ook dat is een belangrijk gedachtegoud, want we willen als KNSB steeds meer multidisciplinair gaan werken.”

Smit zelf noemt zijn functie bij de KNSB een “mooie overgang”. “Ik vond het moeilijk om te stoppen als wedstrijdrijder. Als dan deze functie op je pad komt, dan is dat natuurlijk prachtig. Vooral omdat ik midden in de sport zit.”

De Nijevener ziet voldoende uitdagingen: “Mijn functie wordt heel divers. Wat ik daarbij vooral belangrijk vind, is dat ik mee wil helpen om de sport beter te maken. Natuurlijk waren het afgelopen jaar succesvol op het EK en WK, maar je moet wel een bepaalde structuur voor ogen hebben waar je naar toe wilt. En die richting geeft de KNSB met de nieuwe topsportstructuur aan. Het is voor mij een uitdaging om dat te kunnen sturen, waarbij ik vooral wil benadrukken dat we het met z’n allen moeten gaan doen.”

Meer nieuws

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

KNSB maakt selectie Talent Team NL bekend voor WK Junioren Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?